hirdetés

Szerdán az utóbbi évek egyik legkülönlegesebb karácsonyi vacsoráját tartották a Buckingham palotában, ugyanis ezen már Harry herceg menyasszonya, Meghan Markle is részt vett. Utólag mégsem róla, hanem egy magyar származású hercegnőről, Michaela kenti hercegnőről,  pontosabban az általa viselt ékszerről szólnak a hírek.

kenti hercegnőA 72 éves Michaela kenti hercegnő – teljes nevén Marie-Christine Anne Agnes Hedwig Ida Freiin von Reibnitz – ugyanis egy fekete férfit ábrázoló brosst viselt a banketten, ami hatalmas felháborodást váltott ki. Az ilyen ékszerek népszerűek voltak a XVII-XVIII. században, ám mostanában már nem illik ilyesmivel villogni. Ráadásul Harry kedvese, a szexi Meghan Markle különösen sértve érezhette magát, hiszen édesanyja, Doria Ragland fekete, felmenői pedig rabszolgák voltak.

A hercegnő, aki könyve, A szerelmes Királynő – Négy ország uralkodója bemutatója alkalmából áprilisban Magyarországon járt, szóvivője útján kért bocsánatot. A közlemény szerint “fel van zaklatva, és nagyon sajnálja, ha valakit megbántott.”

Michaela, akinek anyai nagyapja gróf Szapáry Frigyes volt, ajándékba kapta a brosst, amit már többször is viselt korábban, de a kínos eset után ígérete szerint örökre a fiók mélyére süllyeszti.

A hercegnőnek nem ez volt az első rasszista botránya: 2004-ben megírták a lapok, hogy egy étteremben “visszaküldte a gyarmatokra” egy hangoskodó asztaltársaság színesbőrű tagjait.