hirdetés

Jogerősen tényleges életfogytiglani börtönre ítélték azt a férfi, aki 44 évvel ezelőtt A Soós -féle rendőrgyilkosságban részt vett és társaival halálra kínzott egy rendőrt, akkor N.Istvánt nem ítélték halálra, mert fiatalkorú volt. Most segy hajléktalan felgyújtása miatt ismét elítélték és élve már biztosan nem szabadul a börtönből.

A férfit most különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolták meg, ráadásul a feltételes szabadságra bocsátásának próbaideje alatt, 13 évvel ezelőtt gyújtotta fel hajléktalan ismerősét a Kútvölgyi-kórháznál egy bokros, erdős részen. Az 52 éves áldozat olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy két nappal később a kórházban belehalt sérüléseibe.

A várpalotai születésű férfi hajléktalanként élt a harmadik gyilkosság idején a fővárosban. Nappal gépkocsival szelte a várost, az éjszakákat pedig parkolókban, autójában töltötte. Többször is abban a Kútvölgyi úton lévő pihenőben éjszakázott, amelynek a túloldalán élt szintén hajléktalan ismerőse, egy erdős területen felvert sátrában. Az 52 éves férfi egy nyári napon talált egy pénztárcát, benne a tulajdonos személyes irataival és telefonszámával. A férfi felhívta N. István telefonjával a számot, majd visszaszolgáltatta a tárcát tulajdonosának, amiért 10 ezer forint jutalmat kapott. A pénzt elköltötte.

A 62 éves vádlott N. István összeszólalkozott az ismerősével, amiért nem kapott a pénzjutalomból, majd a két férfi egymásnak esett. A vád szerint a terhelt ezt követően éghető folyadékot locsolt ismerősére, és felgyújtotta. A feltételezett elkövető értesítette a tűzoltókat, akik mentőt kértek a helyszínre, de az áldozat olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy két nappal később meghalt.

Emiatt most N.Istvánt tényleges életfogytiglani büntetést kapott és biztossá vált, hogy soha nem szabadulhat a rács mögül élve.

N. István tagja volt a Soós-féle rablógyilkos bandának a rendszerváltás előtt. Kegyetlenül elraboltak egy rendőrt, hogy a fegyverét megszerezzék és azzal kirabolhassák a Magyar Nemzeti Bankot. Az egyruhást megkínozták és brutálisan megölték. A banda a tette miatt rettegésben tartotta az országot, de lebuktak. A bíróság a banda tagjait mind halálra ítélte, kivéve N.Istvánt, mert még fiatal felnőtt volt a brutális bűncselekmény elkövetésekor, így életfogytig tartó büntetést kapott. A beszámolók szerint a Soós-féle bandában N.istván volt a legkegyetlenebb, mégis élve megúszta.