hirdetés

Hőszigetelő anyag választásánál igen sok opció közül választhatunk, ám közel sem mindegy, hogy az optimális működéshez melyik lesz az ideális. Nem is beszélve az utólagos hőszigetelésről, amely igen komplikált és költséges projekt.

 

A legelterjedtebb hőszigetelő anyagok

Lakó- és ipari épületek hőszigeteléséhez a leggyakrabban használt hőszigetelő anyagok között foglal helyet a polisztirol hab, amelyet leginkább hungarocell néven ismerhetünk. Ennek két fajtája az expandált nyitott cellás, valamint az extrudált zárt cellás rendszerű anyag.

Utóbbiról elmondható, hogy költségesebb, ám előnyös, hiszen nedvességnek kitéve sem csökken hőszigetelő hatékonysága. Főleg fordított rétegrendű lapostetőknél és lábazatoknál használják.

Azok a táblás polisztirolalapú termékek, melyek továbbfejlesztett változataiban grafitadalék található, jelentősen növeli az anyag hőszigetelő tulajdonságát. Kiváló tapadásuknak és homogén szerkezetüknek, valamint gyors gyártásuknak köszönhetően rendkívül népszerűvé váltak a helyszínen tartályokból kifújt, poliuretánalapú szigetelőhabok is.

Ezeket leginkább födémek, aljzatok, falazatok esetében, illetve nagy mechanikai ellenállású szigetelésekre alkalmazzák. Fontos azonban tudni, hogy érzékenyen reagálnak az ultraibolya sugárzásra, így a felszerelést követően egyből vakolni kell. Érdemes továbbá észben tartani, hogy az említett anyagok nem hangszigetelők, így arról külön módszerrel szükséges gondoskodni.

Természetes alapanyagú hőszigetelő anyagok

Egyre népszerűbbé válnak azok a termékek, melyek természetes alapanyagok felhasználásával készülnek. Ilyenek a szálas szigetelőanyagok, a parafa, a papír és a gyapjú is, amelyek ugyan költségesebb tételek, de tartósságuk és páraáteresztő képességük nagyszerű.

Az ásványi alapú szálas anyagokat szilikátszálas és üveggyapot kategóriába csoportosítják. Előbbi nyitott pórusszerkezete miatt könnyen és gyorsan képes kipárologtatni a szerkezetébe került vizet, és szinte teljesen éghetetlen. Az üveggyapottal többféle formában találkozhatunk, típusaik között pedig lépésállóval is találkozhatunk, mely ideális padlástér járható födémjére.

Miért fontosak a minőségi alapanyagok?

Bármilyen építkezési vagy felújítási munkálatok során elengedhetetlen, hogy a lehető legnagyobb szakértelemmel, minőségi alapanyagok használatával történjen a munkavégzés. A Színvonal Bau Kft. ipari technológiai hőszigetelés szolgáltatásával jó kézben tudhatod épületed sorsát!

Alapos hozzáértéssel elkerülhető például az utólagos hőszigetelés eseménye, amely költséges, és igen bonyolult procedúra is. Emellett már az alapanyagok beszerzése előtt is fontos, hogy szakértő állapítsa meg a legideálisabb választást.

Új vagy meglévő épület hőszigetelése esetén bízd a munkálatokat a megbízható és professzionális Színvonal Bau Kft.-re!