hirdetés

Így védekezz óvszerrel!
2022-09-18 21:06

Valószínűleg mindenki előtt megvan az az eset, amikor oktató jelleggel óvszert húznak egy uborkára és ekként próbálják felhívni a figyelmet a kondom használatának jellemzőire. Ennél most továbbmegyünk, hiszen jelen cikkünkben ennél jóval konkrétabban igyekszünk bemutatni az óvszer alkalmazásának és kiválasztásának szabályait!

 

Jöjjön tehát a 3 legfontosabb dolog, amelyre érdemes odafigyelni akkor, ha a Szexaruhaz.hu Szexshop óvszerek kínálatából vagy bárhonnan máshonnan választasz ki egy vagy több darabot.

1.Igenis a méret a lényeg!

Az óvszer kiválasztása során kiemelt figyelmet kell fordítani a méretre, hiszen roppant kellemetlen, ha túl kicsi, ahogy az is, ha túl nagy. Sokan inkább az egójukra hallgatnak és nem a józan eszükre, emiatt pedig a szükségesnél 1-2 mérettel nagyobbat szereznek be. Ez pedig a pár mindkét tagjára nézve roppant veszélyes.

Ha az óvszer túl nagy, lecsúszik majd és a hölgy hüvelyében landol. Nem beszélve arról, hogy a tövénél sem simul megfelelően a péniszre, ez pedig növeli a szexuális úton terjedő betegségek vagy akár egy nem tervezett terhesség kialakulásának kockázatát.

Ha túl kicsi, elszorítja majd az érhálózatot, ami nemcsak fájdalmas, de akár sérülésekhez is vezethet. Sokan az erekció fenntartása érdekében vesznek túl kicsi méretet, ennél azonban jóval hasznosabb és célravezetőbb is egy péniszgyűrű alkalmazása.

2.Az anyag is számít

Bizony, az óvszer anyaga sem elhanyagolható szempont. Ma már számos típusú óvszer közül lehet választani. A legelterjedtebb latex mellett napjainkban poliuretánból és poliizoprénből készült kondomok is kaphatók, amelyek védenek a nemi betegségek és egy nem kívánt terhesség ellen is. Ráadásul azok számára is megfelelőek, akik allergiásak a latexre.

A báránybőrből készült óvszerek csak a teherbessés ellen védenek, így ezek csak azoknak a pároknak megfelelőek, akik stabil, monogám párkapcsolatban élnek. A különböző betegségek, fertőzések ellen ugyanis nem hatásosak.

3.Ne felejtsd el megnézni a szavatossági időt!

A szavatossági idő mutatja meg, hogy a gyártó meddig vállalja a felelősséget a termék biztonságos használatáért, vagyis meddig nyújt kellő védelmet az óvszer. Fontos ezért, hogy vásárlás előtt minden esetben ellenőrizd a lejárati időt, és ha olyan közeli a dátum, ameddig biztosan nem fogod felhasználni, akkor inkább ne vedd meg. Ha lejárt termékkel találkozol egy bolt polcán, jelezd azt az eladónak, ha pedig online vásárolsz a szavatossági időn túli óvszert, reklamálj és küldd azt vissza!

Az óvszer az egyik legegyszerűbben használható fogamzásgátló eszköz, amely mindenki számára hozzáférhető. Előnye, hogy legtöbb típusa képes megakadályozni a nem várt terhesség kialakulását és a különböző betegségekkel való találkozást is, ezért igen biztonságosnak tekinthető.