hirdetés

A tökéletes smink elkészítéséhez ma már hozzátartozik a pirosító használata, legyen szó akár egy nappali természetes vagy egy esti, alkalmi sminkről. Azonban kevés olyan sminktermék van, amivel ennyire látványos hibát lehet elkövetni, mint amit a pirosítóval.

 

Fontos a megfelelő szín kiválasztása

 

A szemfestékeknél hatalmas előny, ha gazdagon pigmentáltak a színek, azonban a pirosító esetében ezzel vigyázni kell. Ha egy erős színű pirosítóból túl sokat viszünk fel az arccsontra, hamarabb fognak minket bohócnak nézni, mint igényesen kisminkelt hölgynek.

 

Az sem mindegy, hogy milyen színt választunk, hiszen a pirosító a nevével ellentétben nem csupán piros lehet, hanem a színei a világos rózsaszíntől kezdve a narancsos árnyalatokon át egészen a mélybordóig terjedhetnek.

 

Ezért fontos, hogy ne az alapján válasszuk ki a megfelelő színt, hogy nekünk melyik árnyalat áll legközelebb a szívünkhöz, hanem a bőrszínünk tónusához passzoló pirosítók között keresgéljünk. A világos bőrűeknek többnyire a lazacos és a barackos árnyalatok a megfelelőek, a sárgáson a korall és a narancs színei mutatnak jól, a szürkés bőrszínhez a rózsaszín árnyalatai passzolnak, valamint a barnább tónusú bőrön a rózsás árnyalatok mutatnak szépen.

 

Pirosító használata az arcforma szerint

 

A beauty videók elterjedésének köszönhetően a nők ma már nem csak az almácskákra tesznek egy leheletnyi pirosítót, hanem sokan széles mozdulatokkal az egész járomcsontot beszínezik. Azonban azt sem szabadna elfelejteni, hogy a legtöbb beauty vlogger nem sminktanácsadó, és ők is csak a saját preferenciáik alapján sminkelnek, így nem biztos, hogy amit legutóbb láttunk, az nekünk is jól fog állni. Az, hogy hova kell feltenni a pirosítót, nagyban függ az arcunk formájától is.

 

Az ovális vagy hosszúkás arccal rendelkezőknek az a legelőnyösebb, ha az almácskákra viszik fel a pirosítót, majd a fülek irányába átlósan eldolgozzák azt. Ettől optikailag kicsit szélesebbnek tűnik az arc.

 

A szív és a gyémánt alakú arc pirosítása hasonlít az ovális alakúhoz, itt szintén az almácskákra kerüljön a festék, amit a halánték irányába érdemes eldolgozni, hogy az áll kevésbé tűnjön keskenynek.

 

A szögletes arcú hölgyeknek ezzel szemben a keskenyítés lenne a cél, amihez a pirosítót az orca környékére, a járomcsontra és ívesen a fülek tövének irányába kell felvinni.

 

A téglalap alakú és a hosszúkás arcra a pirosítót az almácskákra tesszük és a fül közepe felé dolgozzuk el.

 

Kerek arc esetében közvetlenül az arccsont alatt kezdjük a pirosítást, majd ívesen a halánték irányába haladjunk az ecsettel.

 

Amire még mindenképp figyelni kell, az a megfelelő eldolgozás. Ne hagyjuk, hogy éles vonalak maradjanak az arcon, és amennyiben mosolyogtunk a színező felvitele közben, ellenőrizzünk a ráncainkat, mert csúnyán meg tud ülni bennük a festék.

 

Ha további cikkeket szeretnél olvasni szépség témakörben, keresd fel az ÉVA magazin weboldalát!