hirdetés

Az MSZP egykori erős embere Hunvald György elindul az őszi önkormányzati választáson, igaz független polgármesterjelöltként. Az egykoron sikeres polgármester karrierjét több büntetőeljárás törte ketté és az, hogy nem kevés időt volt előzetesben.

 

Az MSZP-ből frissen kilépett politikus azt írta Facebook-oldalán, hogy azért tért vissza a helyi politika fősodrába, mert „a vele történtek után rehabilitálódni szeretett volna”, ami számára azt jelenti, hogy bármilyen választáson elindulhasson jelöltként. „Országgyűlési képviselőjelöltként, polgármesterjelöltként vagy önkormányzati képviselőjelöltként, ez tulajdonképpen mindegy” – közölte.

Szerinte csak a választók rehabilitálhatják, de ennek lehetőségét „néhány ellenzéki párt” a tárgyalásokon kizárta, azt is, hogy képviselőjelöltként induljon. „Gyakorlatilag a politikai halálomat akarták elfogadtatni velem” – fogalmazott.

A közös ellenzéki jelölt Erzsébetvárosban a DK-s Niedermüller Péter, de az egykori LMP-s Moldován László is megmérettetheti magát.