hirdetés

Ma már egyre kevesebb dolog történik a hagyományok szerint, így nem meglepő tény, hogy elég gyakran tapasztalható, hogy a párok együtt mennek el kiválasztani nem csak a karikagyűrűt, de még az eljegyzési gyűrűt is. Pedig pont az eljegyzés az, ami egy igazán izgalmas esemény, arról nem is beszélve, hogy mindkét félnek sokkal nagyobb élmény lesz, hogyha a megfelelő ideig titokban marad.

Méret és stílus

A gyűrű mérete az egyik leginkább sarkalatos és legnehezebben meghatározható pont a gyűrű vásárlásakor. Ha valaki biztosra szeretne menni, akkor a legjobb, ha elcseni a kedvese gyűrűjét. Persze előfordulhat, hogy mindez nem kivitelezhető, vagy éppen nem igazán hord gyűrűt, vagy pont nem a gyűrűsujján hordja. Ebben az esetben érdemes lehet egy cérnával lemérni az ujját, míg alszik, vagy pedig beavatni a legjobb barátnőjét, hogy segítsen.

Ez hasznos ötlet lehet akkor is, ha nem tudjuk eldönteni, hogy milyen stílusú gyűrűt válasszunk az eljegyzésre. Egy nő a barátnőivel meglehetősen gyakran kitárgyalja, hogy milyen gyűrű lenne számára az ideális, vagy éppen milyen lánykérést tudna elképzelni magának. Egy megbízható barátnő nagyon nagy segítség lehet.

Milyen követ válasszunk?

A legnépszerűbb a mai napig a gyémánt, hiszen tartós és erős drágakő, ami remekül ellenáll a mindennapi használatból eredő sérüléseknek. A kiválasztásánál hangsúlyt kell fektetnünk a kő tisztaságára, illetve a kő csiszolására, mert azok mind nagyon fontosak egy minőségi ékszer esetén. Persze ebben a helyzetben nem mehetünk el szó nélkül az anyagiak mellett sem, hiszen egy nagy tisztaságú, különleges alakúra csiszolt gyémánttal díszített gyűrű akár milliós összegre is rúghat.

A legismertebb és legtöbbször előforduló gyémánt csiszolási formák a következők:

kerek briliáns (round),
csapott sarkú négyzet (asscher),
csapott sarkú téglalap (emerald),
négyzetes princess (princess),
nyolcszögletű (radiant, cushion)
ovális (oval),
hegyes ovális navette (marquise),
körte (pear)
szívalak (heart).

Persze ezeken kívül még számtalan létezik, mégis ezek a legnépszerűbbek.

Természetesen azoknak sem kell megijedni, akik inkább a színes drágakövekre esküsznek, hiszen ma már számtalan variáció elérhető. Választhatunk rubint, topázt, akvamarint, smaragdot és még rengeteg féle csodaszép színes drágakövet. Egyet azért fontos tudni ezekről a kövekről. Nagy részük jóval gyengébb, mint a gyémánt, így a mindennapok sérülései nyomot hagyhatnak rajtuk, ezért óvatosan kell bánni velük.

Bár a kövek csillogása ragadja meg a többség pillantását, de ettől függetlenül ugyanilyen fontos, hogy milyen fémbe van foglalva a drágakő. Általában az arany különböző árnyalatai a legnépszerűbbek – sárga-, fehér-, rozéarany -, illetve fémallergiások esetén a palládium az, ami teljes biztonsággal alkalmazható.

Az eljegyzési gyűrű kiválasztása sosem egyszerű feladat, de ettől függetlenül tessék megbirkózni vele, és hagyd, hogy a szíved választottjának meglepetés legyen a nagy kérdés! Nézz körül az Ékszerpalota kínálatában!