hirdetés

Csaptelep kiválasztásánál fontos szempont lehet a kinézet sokak számára, ám a praktikusság még ennél is többet nyom a latba. Nehéz lehet a sok különböző típus közül dönteni, éppen ezért adunk egy kis segítséget, hogy megkönnyítsük a választást.

 

Valóban olyan fontos a kinézet?

Manapság gyakori, hogy az emberek pusztán a megjelenés alapján választanak csaptelepet. A kinézet ugyan fontos, de jó, ha közben nem kell kompromisszumot kötnünk a kényelem és a hosszú távú megbízhatóság terén. Szerezzen be jó minőségű csaptelepeket a VasMuszakiBolt.hu széles kínálatából, és dobja fel helyiségeit egy új, hasznos eszközzel!

A csaptelep magassága és hatótávolsága nagyon eltérő, éppen ezért, ha például van egy polc a mosogató felett, akkor előfordulhat, hogy egy magas kifolyó nem fér el. Három edényes konyhai mosogatónál előfordulhat, hogy a rövid kinyúlású kifolyó nem terjed ki minden tálra.

A rövid kinyúlású csaptelep azt okozhatja, hogy kézmosás közben a víz kifolyik a kifolyó mögé. Ilyen esetben mindenképp érdemes inkább a praktikus okokat nézni, és azok alapján kiválasztani az ideális csaptelepet.

Egykaros csaptelepek

Az egyfogantyús csaptelepek sokkal felhasználóbarátabbak, mint a kétfogantyús csaptelepek. A telepítésük egyszerű, a felhasználásnál pedig sokkal egyszerűbben tudjuk állítani a víz hőfokát. Gyakori választás az idősek körében, mivel az elfordításuk szintén könnyedén megoldható a betegek vagy az ízületi gyulladással küzdők számára is.

Az egykaros csaptelep nagy előnye továbbá, hogy könyökkel vagy csuklóval is nyitható, így főzés során sem kell aggódni, hogy összemaszatolnánk a csapot. Praktikusság szempontjából így ez tűnik a legjobb megoldásnak.

Kétkaros csaptelepek

A kétkaros csaptelepek, vagy más néven kétgombos csaptelepk stílusosak szimmetriájuk miatt, és sok fürdőszobába jól illenek, különösen a hagyományos stílusúakba. Gyakorlati szempontból azonban az egykarú csaptelepek kényelmesebbek, hiszen egyszerűbb a vízhőmérséklet beállítása, és egy fogantyúval kevesebbet kell tisztítani.

Ha korábban egykaros csapteleppel rendelkezett, akkor ennek egy dupla fogantyús csaptelepre való cseréje kihívást jelenthet. Az bekötéseknél mindenképpen figyelni kell erre, hogy működjön, ami hosszabb és bonyolultabb telepítési folyamatot eredményezhet.

Először is mérlegelje az esztétikai szempontokat, és azt, hogy szimmetriát és időtálló megjelenést szeretne-e egy dupla fogantyús csaptelep esetében! Ezután vegye figyelembe a rendelkezésre álló helyet! Egy kisebb mosdókagyló vagy korlátozott pulthelyiség egyetlen fogantyús csaptelepet igényelhet. A dupla fogantyús csaptelep szélesebb lesz, és jobban illeszkedik egy kicsit több hellyel rendelkező fürdőszoba kialakításához.

Látogasson el a VasMuszakiBolt.hu honlapjára, és böngéssze végig az elérhető csaptelep kínálatot! Válasszon időtálló, jó minőségű, és megbízható forrásból származó termékeket!