hirdetés

Drogos orvvadászt fogtak a rendőrök. A 35 éves férfi udvarán ráadásul egy élő, befogott vaddisznót is találtak a nyomozók nagy meglepetésükre. A férfi vesztét a helyi vadásztársaság okozta. A rendőrök pedig történelmet írtak kriminalisztikai szempontból, hisz drogos orvvadászt eddig senki nem fogott Magyarországon.  

orvvadász vaddisznójaAz orvvadász ellen jó ideje már nyomoztak a rendőrök, a helyi vadásztársaság ugyanis több alkalommal tett feljelentést ezügyben.  A tilosban járó vadászt végül vasárnap kapták el a rendőrök, miután Mosonmagyaróvár külterületén igazoltatták a terepjáróval közlekedő férfit. A kocsi átvizsgálása során egy lőfegyvert, lőszereket, valamint kábítószergyanús zöld növényi törmeléket és fehér port találtak a rend őrei. Mint kiderült, a 35 éves R. Gábornak ugyan megvolt a vadászathoz szükséges engedélye, de a szóban forgó ellenőrzött területen nem vadászhatott volna.

A nyomozók megállapították, hogy R. Gábor gyanúsítható a korábbi orvvadászatokkal is. Ezeket úgy leplezte, hogy saját társasága beírókönyvébe beiratkozott, de utána a másik vadászterületre ment át vadászni. A nála talált drogokat már kevésbé tudta megmagyarázni. Főleg, hogy a gyorsteszt kimutatta, fogyasztott is a tiltott szerekből. A gyanúsított kihallgatásakor beismerte a bűncselekmények elkövetését.

Másnap házkutatást tartottak a férfinél; a rendőrök további lőfegyvereket, lőszereket találtak, valamint trófeákat foglaltak le. Sőt, az udvaron egy befogott, élő vaddisznót is találtak nagy meglepetésükre.