hirdetés

Az orvosi marihuanáról szóló, júniusban elfogadott törvény fontos változást hoz a rákban és epilepsziában szenvedők életébe. Pár nap múlva már árusítani kellene de ez még igen messze van és a betegek várhatnak jó pár hónapot.
orvosi marihuanaNovember 1-jétől lehetőség lenne a kender alapú termékek kiadására, amennyiben van vény illetve megfelelő orvos, aki gyakorlattal, ismerettel, és tapasztalattal rendelkezik a marihuana orvosi alkalmazásáról. Mivel az egyetemen ezt nem tanítják, igencsak sovány százaléka tudja ezt a dokiknak. Ami miatt még várat magára az ügy, az az, hogy hiába a törvény, a Gyógyszer-nyilvántartási hivatalnak is be kell jegyeznie az erre megfelelő, füvet tartalmazó termékeket.

Az eredmények alapján ellenőrizni kell, hogy a termék biztonságos, hatékony és, hogy kézben tartható. Emellett a gyógyszerészeknek is speciális tréningeket kell tartani.

A terápiás célra használt marihuana sok etikai kérdést is felvet, és sok aggályt fogalmaz meg a fejekben. Nem is olyan egyszerű téma, mint hinnénk. Akkor sem, ha valójában az orvosi fű THC tartalma olykor igen alacsony, tehát, aki azt hiszi, hogy ez a legális drogozás kiskapuja, az téved. Viszont sok betegség kezelésében igenis jótékony hatású a szer – ez már bizonyított.