hirdetés

Nem érdemes foglalkozni a divatdiétákkal, hiszen sok esetben nem járnak tartós eredménnyel. Sőt, előfordulhat, hogy egészségügyi problémákat okoznak. A jó hírünk az, hogy stressz és koplalás nélkül is közelebb lehet kerülni az álomalakhoz. Az alábbiakban eláruljuk, hogy hogyan, hiszen összeszedtük a legfontosabb tanácsokat, melyekkel csökkenthető a testsúly.

 

A legfontosabb, hogy semmi esetre sem szabad koplalni, érdemes 3-5 óránként fogyasztani valamit annak érdekében, hogy az anyagcsere aktív legyen. A főétkezések mellé célszerű beiktatni a tízórait és az uzsonnát is. Erre feltétlenül szükség van, hiszen a napi egyszeri étkezés zsírraktározást eredményez. A testsúlycsökkenés folyamatát bátran lehet támogatni természetes összetevőket tartalmazó, megbízható, fogyókúrás étrend-kiegészítővel. Például tökéletes választás a GENIX-kapszula, érdemes megnézi a webáruház kínálatát.

A folyadékfogyasztásra is kiemelt figyelmet kell fordítani

Az említettek mellett a megfelelő folyadékfogyasztásra is kiemelt figyelmet kell fordítani. Ez azért fontos, mert a víz hozzájárul a megfelelő anyagcseréhez, elszállítja a méreganyagokat, és segíti a tápanyagok sejtekhez való eljuttatását. Fontos, hogy vizet kell fogyasztani, a cukros üdítőitalokat és gyümölcsleveket kerülni kell. Ha már unalmas a víz, akkor bátran lehet ízesíteni gyümölcsökkel vagy zöldségekkel, esetleg mentalevelet is lehet beletenni.

Mindenképpen oda kell figyelni a fehérjepótlásra is, ugyanis az izmoktól vonja el a szervezet, ha nem kap elegendő mennyiséget. Az ételek esetében pedig kerülni kell a nagy adagokat, illetve érdemes sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani.

Érdemes elsajátítani néhány relaxációs technikát

Az elegendő, naponta legalább hét óra alvásra is oda kell figyelni, hiszen hozzájárul a hatékonyabb zsírégetéshez. Természetesen a megfelelő minőségű alvás mellett a kikapcsolódásra is időt kell fordítani. Például a barátokkal való találkozásra vagy utazásra.

Továbbá érdemes elsajátítani néhány relaxációs technikát, melyek segítik csökkenteni a stresszt. Erre azért kell kiemelt figyelmet fordítani, mert sokaknál együtt jár az idegeskedés a súlygyarapodással, hiszen a stressz miatt több ételt fogyasztanak. Kiváló választás lehet a jóga és a meditáció.

Az álomalak eléréséhez minden esetben szükség van a rendszeres testmozgásra

A szaunázás jótékonyan hat a testsúlycsökkenésre. Megfelelő életmóddal kombinálva hozzájárul a fogyáshoz, a karcsú alak eléréséhez. Továbbá segít a stressz csökkentésében és selymessé is teszi a bőrt.

Természetesen nem maradhat el a sport megemlítése sem, ugyanis az álomalak eléréséhez feltétlenül szükség van a rendszeres testmozgásra. Érdemes a súlyzós edzéseket kombinálni például futással, úszással, sétával vagy biciklizéssel. A kívánt eredmény elérése érdekében fontos, hogy egy edzés legyen minimum 30 perces, és hetente legalább ötször kerüljön rá sor.