hirdetés

Közel ezer olasz rendőr és kommandós keresi a magyar származású de szabadkai születésű ámokfutót Fehér Norbertet. Az olasz sajtó hidegvérű gyilkosként ír a szökésben lévő 400 éves sebesült férfiről, akit legközelebbi ismerősei csak úgy ismernek, hogy Igor, az orosz.

olasz-rendprFehérállítólagos rovott múltja miatt Igor Vaclavics néven Olaszországban kezdett új életet, üzletember imázsát gondosan felépítette, miközben társaival jórészt betörésekből tartották fenn magukat. Fehér többször is megjárta a börtönt, de 2007-ben jó magaviselete miatt két évvel hamarabb szabadult.

Fehér április 1-jén kezdett ámokfutásba egy budriói bár kocsmárosát, az 52 éves Davide Fabbrit mészárolta le a bevételért, a dulakodás közben maga is megsérült. Nem sokkal ezután, menekülés közben Fehér egy önkéntes mezőőrre támadt. A 62 éves Valerio Verri a helyszínen életét vesztette, az olasz lapok szerint Fehér elvette a fegyverét is. Fehér az őr társát is súlyosan megsebesítette, de ő túlélte a támadást.

Az olasz hatóságok ezerfős alakulattal keresik Fehér Norbertet, akiről egykori betörőtársai állítják: különösen szívós alkat, hetekig elél az erdőben burgonyán, bogyókon, gyümölcsön. Sárban és barlangban is hajlandó aludni, holott azt állítja: sosem volt katona. Fehér mindvégig titkolta személyazonosságát, végül az Interpol azonosította.

Fehér sokak szerint a délszláv háborúkban edzett személy.