hirdetés

Áll a bál az ellenzék körül. Karácsony Gergely állítja, kapott olyan SMS-t, amelyben Gyurcsány próbálta megzsarolni, a DK elnöke arra biztatja, hozza nyilvánosságra. Tény kérdése, hogy az átkos rendszerben retteget Apró család kedvenc meggyőző technikája a zsarolás volt így Karácsony állítása akár életszerűnek tűnik.

 

Szerdán is zajlottak az események az ellenzéki előválasztás második fordulójában. Reggel a 444 jelentetett meg Márki-Zay Péterrel készült interjút, amelyben a hódmezővásárhelyi polgármester azt állította: „azzal próbálnak polgármestereket rávenni Dobrev Klára támogatására, hogy megzsarolják őket, hogy a közgyűlésben majd a DK-frakció megbuktatja a polgármestert, ha nem teszik” és hozzátette, „kérdezzék meg Karácsony Gergelyt, hogy ismeri-e ezt a zsarolási technikát”.

A 444 azt írja, egy napközbeni sajtótájékoztatón meg is kérdezték a budapesti főpolgármestert, aki azt válaszolta:
Hosszú a listája azoknak a politikusoknak, akik megpróbáltak már megzsarolni, Gyurcsány Ferenc is rajta van ezen a listán. Ezt sms-ben szokta megtenni, ezeket én archiválom. De vannak más politikusok is a listán. Ez a működés része, turbulens időszakokban fordul elő.

A DK elnöke szerda délelőtt reagált Márki-Zay kijelentéseire, miszerint ne hazudjon, de az erről szóló Facebook-bejegyzésben azt cáfolta, hogy ő akadályozta volna meg azt, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom részt vehessen az ellenzéki hatpárti egyeztetéseken. Az állítólagos zsarolásról akkor nem beszélt Gyurcsány, azonban Karácsony kijelentése után nem sokkal azt írta közösségi oldalán:

Ezennel felhatalmazom főpolgármester urat, hogy hozza nyilvánosságra az SMS-eket, melyeket velem váltott, és a amelyekben én megzsaroltam őt.

Nos, hogy mi igaz ezen Gyurcsány féle zsarolási ügyből nem tudjuk. Kíváncsian várjuk mikor lesz nyilvánosságra hozva. Azonban az tény kérdése, hogy az Apró család az átkos rendszerben előszeretettel használta ezen módszert ellenfeleik vagy a számukra veszélyes egyének meggyőzésére jobb esetben. Ez a módszer be is szőtte a régi rendszer politikusait is, hisz mindegyik zsarolható volt és az Apró családnak ez tökéletes volt. Tudják ő volt az egyik rokona Gyurcsány feleségének és ez az Apró volt az, aki Nagy Imre kivégzésétől kezdve sok sok rendszerellenes család életét keserítette meg.

Az előválasztáson a keddi nap rekordszámban szavaztak a választók, szerda este fél 7-kor pedig az RTL Klubon élő adásban vitázik majd Dobrev és Márki-Zay.

 

(Csákány)