hirdetés

Míg Pesten a kis rút Nemzet fenyőfáján mosolyog mindenki, addig Győr sem maradt ki a fenyőfás negatív hírekből. A győriek fenyőfáját szállító teherautó letért a kijelölt útról, és ráhajtott a földbe süllyesztett szökőkútra, ez pedig bekrepált és beszakadt.
győri fenyőfaBeszakadt a térkő a város karácsonyfáját szállító teherautó alatt Győrben. A fenyőt már leemelték a 8 tonnás kocsiról, amikor a sofőr meg akart fordulni, és egyszerűen beomlott alatta a tér.

A helyszínen készített amatőr felvételen látszik, hogy a teherautó első kerekei szinte eltűntek a lyukban. A nyolctonnás jármű alatt hétfő délelőtt szakadt be a díszburkolat a győri Széchenyi téren. A teherautó a város karácsonyfáját vitte a helyszínre, már lepakolták a szállítmányt, és a sofőr éppen indulni akart, amikor a térkő megadta magát.

A teherautó kiszabadítása után óriás lyuk tátongott a téren, amikor már a javítást végezték szakemberek.
Mint kiderült, a teherautó a földbe süllyesztett szökőkútrendszerre hajtott rá.

A győri közszolgáltató szerint évek óta ugyanaz a vállalkozó szállít karácsonyfát a térre, és tudnia kellett, hogy nem hajthat rá a térnek arra a részére, ahol a szökőkút van.

Ozsvárt Tamás, a Győrszol szóvivője szerint a sofőr letért a kijelölt útról, amelynek megerősített burkolata van. Ugyanakkor nem történt jelentős kár, gyorsan kicserélhető műanyag tartószerkezetek károsodtak a teherautó súlyától. Daruval szabadították ki végül a kelepcébe került járművet.
Győrben pénteken kezdődik az adventi vásár. Azt ígérik, hogy a beszakadt burkolatot már keddre kijavítják.