hirdetés

Úgy tűnik nemcsak Magyarországon okoz egy kakas közvetve halált, hanem már Ausztráliában is. Míg nálunk a közismert és népszerű énekes ügyében merült fel sokszor, hogy egy kakas zavarta és emiatt vette elő a fegyverét,  a kenguruk földjén azonban egy kakas szó szerint gyilkolt.

 

Egy idős ausztráliai nő esett áldozatául saját kakasának. A hátsókertben elhelyezett baromfi udvarból szedte össze éppen a tojásokat az idős asszony, amikor az agresszív kakas rátámadt. Szerencsétlen módon a vérszemet kapott szárnyas a csőrével egy alkalommal egy vénát csípet meg, a seb pedig nagyon elkezdett vérezni. Végül a vérzést nem lehetett elállítani és a sok vérveszteség miatt, az idős nő az életét vesztette.

A történteket az Adelaide-i Egyetem egyik orvosprofesszora, Roger Byard vizsgálta ki. Mint felhívta rá a figyelmet, korábban egy szintén idős ausztrál nő a macskájának esett áldozatul, ami olyan csúnyán megkarmolta, hogy hasonló módon artériás vérzés miatt hunyt el.

Nem is gondolnánk, de a macskák például elég kockázatosak az idősek számára. Ugyanis szeretnek nekidörgölőzni az ember bokájának és lábának vagy leülni az ember mögött, ami sokszor ahhoz vezet, hogy az idősek megbotlanak és megsérülnek – magyarázta Byard.

Nálunk is okozott igaz csak közvetve halált kakas. Az ismert énekes Jimmy halálának is a kétlábú szárnyas volt valamilyen szinten az okozója a csepeli pletykák szerint. A népszerű és pótolhatatlan tehetségű zenészt idegesítette a kakas, ekkor vette elő a fegyverét, amely végzetesen de elsült a töltött fegyver.