hirdetés

Csak most volt időm elolvasni ezt a csodálatos eszmefuttatását Fricz Tamásnak …
Eddig őt egy reálisan gondolkodó politológusnak gondoltam. Az általa írtak azonban annyira félre értelmezik a helyzetet és olyan negatív javaslatokat fogalmaz meg , ami nemcsak Magyarországnak okozna beláthatatlan veszteségeket , de egész Európát vissza vetné több évtizeddel ! Tehát akkor , miért is szűnt meg az Unió ? Miért is lenne jó ha megszűnne ?A magyarázata szerint bezárkózott mindenki és nem foglalkozik a többi uniós tagállammal, sehol a szolidaritás és az uniós pénzalapok.

 

Sajnos makacs egy dolog a vírus ! Nincs tekintettel a politikusokra .
Közöttük volt aki betiltotta ( csak a vírust nem lehet börtönbe zárni )
Volt aki vodkát javasolt ellene , de még Anglia Boris Johson miniszterelnöke is 12 hetet adott magának , hogy “ kiseperje a Királyságból “ olyan jól sikerült a söprése , hogy saját magát az intenzív osztályig söpörte .

Bezárkoztak az EU országok ? Igen, de nem csak az országok hanem egymás előtt a régiók is . Hiszen a mozgást kell megállítani csak így lehet megállítani a tömeg járványt . Európára szakadt a járvány , úgy hogy senki sem volt felkészülve , kiderült az egészségügy minden évtizedes baja . Mit is tudott volna tenni Brüsszel ? Adjon maszkot , lélegeztető gépet ? Mégis honnan , ha eddig senki se gondolt arra , hogy ez megtörténhet ? Salvini-t hozza példaként , teljesen hibás felfogással . Oroszország segített . Igen , mert ők is elhitték kimaradnak. Már nem segít , hiszen most omlott rájuk a vírus .

Kina ? Na ezt soha sem fogom megérteni ! Kina senkinek sem segít /segített !
Busás haszonnal eladja sokszor a szart is a kétségbeesett Európának , már az USA-nak is. Ez nem segítség . Teszi ezt úgy , hogy elhallgatta a tényeket hónapokig és a világra szabadította a vírust . Mert ők voltak, senki más . De ahelyett hogy a károkozás számláját nyújtanak be , a kegyeit keresik .

Persze, hiszen meg kell védeni az állampolgárokat , nincs maszk , fertőtlenítő , gép , ha bírálja valaki esetleg majd nem kap .

Orbán Viktor ( aki jól kezeli a helyzetet le a kalappal ) légi hídról és a Kelet fontosságáról beszél . Mások is udvarolnak. Nincs felső határa a védekezés költségeinek . Ha csak a fele pénzt fordították volna az egészségügyre , akkor most nem kellene Kina ( dupla pénzbe kerülő ) “ segítségére várnunk “!

Igaz ez Olaszországra és az USA szuper magán rendszere is csődöt mondott, csak az ottani “ felhatalmazást törvény “ segítségével lehetett tesztelésre kényszeríteni a biztosítók által “ megkötött kezű “ egészségügyet . Aztán kiderült ott sincs maszk , nincs elég lélegeztető gép . Trump elnök ( aki maga sem hitt a vírusban sokáig , de legalább elismerte ) hadi , védelmi törvénnyel kötelez (!!!) magán vállalatokat maszk illetve lélegeztető gépek gyártására, természetesen ettől még nem lesz azonnal se maszk, se gép.

Az amerikai államok is bezárnak egymás előtt is , sőt a kevés maszkért és gépért egymásra licitálnak , mint az EU államok .
Ettől még senki sem akarja szétverni az Egyesült Államokat . Az Unió ott persze teljesen más . A nemzetállam nem létezett soha . Sok-sok nemzet polgárai ( főleg Európa ) hozta létre .

Soha nem gondolnám , hogy Európában járható út lehet egy amerikai típusú Unió !
Pont azért mert az EU-t nemzetek alkotják , és ez így van jól . Az USA soha sem fogja megérteni az európai dilemmát ! Ott természetes , hogy ha egy városban , megyében a lakosság egyharmada egy adott nemzetiséghez tartozónak vallja magát , akkor ott hivatalos nyelv lesz az adott nemzetiség nyelve is. Sőt ez ott ünnep ! Így New York államban levő megyében tavaly hivatalos nyelv lett a magyar ! Köszöntötte is mindenki ( ha jól emlékszem a 43. Nyelv ) és boldogok voltak ettől .

Nos ez Európában soha sem lesz. Azonban kedves Fricz Tamás , ha szétverjük az uniót , ami maga szerint már meg is szűnt , nos akkor nem lesznek nyitott határok, és mi sem fogunk Erdélybe befektetni , erről gondoskodni fog Románia .
A V4 sem lesz már fontos, hiszen hol is akarunk közös érdeket érvényesíteni ? Lengyelország azonnal a németeket fogja választani már geopolitikai helyzete miatt is, akárcsak a csehek.

Putyin sem fogja már prioritásként kezelni Orbán Viktort , hiszen nincs Unió ahol a magyar szavazat ( vetó) és Orbán Viktor kétségkívül ügyes , sőt néha zseniális külpolitikája nagyságrendekkel növeli kis országunk jelentőséget .
Szóval csak lassan az Unió végével , mert az Magyarországot évtizedekkel vetné vissza .

Brüsszel rossz ? Igen . Bürokratikus ? Igen .
Lassú ? Igen.
Csak ne felejtsük el, hogy Orbán Viktor is “ kormánytag Brüsszelben “  a 28 egyenlő állam, egyik államfője,
28 állam rengeteg idióta képviselőjével . Donald Tusk a sértett néppárti vezér , aki nem tudja elviselni , hogy Orbán Viktor a politikai ellenfelét támogatja . Őszintén, akár meg is lehetne érteni , nem szép ha “ család valamelyik tagja” a másik “ családtag “ ellen lobbizik. Csakhogy Tusk is hátba támadta Orbánt, meg EU parlamenti elnökként .

A felhatalmazási törvény kellett . Pont . Nyilván megtehette volna a Fidesz , Orbán Viktor , hogy 6 hónapban határozza meg annak idejét .

Senki sem gondolhatja komolyan ( nem is teszik ) hogy nem adja vissza a kormány a parlamenti jogokat. Nem lenne Orbán , Orbán Vikor , nem lenne Európa szoc.lib. elitjének réme ha ezt nem lépte volna meg .

Nincs határidő . Indok ? Egy akkora baromság , hogy szót sem érdemel . Diktatúra ? Ugyanakkora baromság .

Tudta, hogy mi jön , pontosan . Az ellenzék nem is tehette meg , hogy ennek mosolyogjon. Karácsony túlzottan is profin lavíroz, nem konfrontálódik , elmegy a kormányülésre és azt konstruktívnak nevezi Gulyás Gergő mellett állva .
Kellett egy kis vihar . A Momentum , Jobbik , LMP, Párbeszéd ( az csak fideszes vágyálom , hogy a Jobbik marginalizálódik, lásd Jászberény , Dunaújváros ) túlzott erősödése az igazi ok.

Az Európai Néppárttal nem tudom számolt e.
Az azonban tény , hogy a sok bolond Orbán fóbiás ( és néhány tényleg Soros által pénzelt ) képviselő neki ugrott a Fidesznek.

Ezt a labdát pedig lecsapták ! Megint elhiszi a nép , hogy már megint Magyarországot támadja az EU. Nem kap hangsúlyt Von Meyer kijelentése , hogy ügyelünk , figyelünk de a tettek döntenek és nem lehet előre ítélkezni . Nem is említik Orbán Viktor nagy riválisa ( látszatra , közben lépten nyomon lepaktálnak) Macron elnököt aki egy rossz szót sem szólt és hasonló törvényt hozott , amiért néhány hülye ugyanúgy visított.

Azt is elfelejtik , hogy párt vita van egy frakcióban . Nem az EU és nem Magyarország a téma . Néppárt és Fidesz .

Azonban a Fidesz média nyomán aki nem tájékozott elhiszi , minket szegény kis országot támad ( MÁR MEGINT ) az EU. Az unió megszűnt , van élet az unión kívül …, keleti nyitás , Kína segített …( igen segített , akkorát , hogy azt mindenki 20 évig nyögi. Ennél még az IMF is jobb , ők nem ölnek és karantén se kell )

Egy vasat se kaptunk Brüsszeltől de nem is kell a segítségük… szinte már ellenség kép alakul ki . Mindenki számára világos kell, hogy legyen : Ha az Unió elleni uszítást “ túltolják “ és az átlagember ( aki azt is elhitte , migránsok fognak szaladgálni a kiskertekben ) elhiszi , hogy van élet Európa közepén egy 10 milliós nemzetnek az Unión kívül , hiszen az angolok is kiléptek ( igen Európától földrajzilag elkülönült világ birodalom és meg nem tudni ,nem fogják e csúnyán megbánni ) Akkor óriási lesz a baj . Határok jönnek és vámok , a határon túli magyarok és az anyaország köze újra fal épül . Haza jönnek a kint dolgozók, és már nem fogja megérni itt gyártani az Audit , hiszen csak vámmal mehet ki és jöhet be az alkatrész .

Nem lesz pályázat se , tehát nincs mosógép , hűtő , kazán csere ! A keleti nyitást pont a Kelet fogja eldobni . A távolság miatt egy kis 10 milliós ország nem érdekes .

Magyarország pedig sírhat , kezdheti “ újjá építeni “ az országot , közben pedig a megint a balsors mögé bújva újabb 50 évig nyomorogni.
Tényleg azt akarjuk , hogy vége legyen ág uniónak ?

Fricz Tamás, emlékszem amikor a Hír TV “ A hír szent a vélemény szabad “ műsorában szerepelt . Jó meglátásai voltak és nem keverte össze s híreket és a véleményeket .

A Hír ha az Unió döntést hoz. A vélemény amikor egy liberális képviselő vagy akár Donald Tusk Orbánt diktátornak , vagy vírusnak nevezi . Szabad ezt mondaniuk ? Remélem , Igen . Ettől még ők is emberek .

Senki se mondta , hogy igazuk van . Azonban azt se , hogy Orbán Viktor védelmében úgy teszünk mintha ez Európa hivatalos állásfoglalása lenne.

A hír amit nem lehet hamisítani , mert akkor vírusként mindent tönkre tesz! Ez pedig , hogy így lesz vagy nem csak egy emberen múlik : Orbán Viktoron. A magyarok ( sőt egyre több külföldi is ) bálványként imádja . Mások pint ezért gyűlölik . Pont ezért az Ő hatalmas felelőssége . Kassán nemcsak az ország de az Unio megvédése is .

Mert ha nem így történik akkor ki lehet majd mondani : Orbán egy zseni … és egy Geci !

( Horváth Szabolcs jegyzete )