hirdetés

Egy hónap alatt negyedszer is letartóztatták a világhírű színésznőt, Jane Fondát. Első alkalommal október elején vették őrizetbe, mikor az amerikai törvényhozásnak otthont adó Capitolium lépcsőjén Washingtonban békésen tiltakozott a klímaváltozás ellen.

A 81 éves Fondához rendőrök mentek oda, igazoltatták, majd elvezették a többi tiltakozóval. Akkor a színésznő azt írta ki a közösségi oldalára, hogy “Minden pénteken 11 órakor ott leszünk, ha esik, ha fúj”.

Az ígéretét betartotta, ezért most negyedik hete – immár negyedszer – újra letartóztatták, mikor felszólalt #FireDrillFriday! nevű eseményen, a klímavédelem mellett. Az akciójához ezúttal két színésznő, Catherine Keener és Rosanna Arquette is csatlakozott a Hart Senate Building előtt.

A tiltakozáson újra felszólaltak, és felhívták a figyelmet a klímaváltozásra, és az általa okozott problémákra, valamint üzentek a kormánynak, hogy tegyenek valamit, és fogadják el a demokraták által benyújtott klíma- és társadalommentő csomagot.

A békés megmozdulásra megint megérkeztek a rendőrök és bilincsben vitték el ismét a színésznőt és több aktivista társát.