hirdetés

Hatalmas botrányt okozott márciusban egy kismama esete, aki azt állította, hogy a troli rácsukta az ajtót a babakocsijára. Az anyuka részben kamuzott és így ötszázezer forintos sérelemdíjat fizethet a BKV-nak.
uj-troliMég márciusban állította az édesanya, hogy a 75-ös troli vezetője rácsukta az ajtót, úgy, hogy babakocsiban ülő kisgyermeke egy idegennel maradt az utcán.

A nő állítása szerint a sofőr nem volt hajlandó kinyitni neki az ajtót, így csak egy megállóval odébb tudott leszállni, onnan rohant vissza öt hónapos gyermekéhez. Szerinte a babakocsi is megsérült az ajtócsukáskor.

A BKV a kamerafelvételekre hivatkozva cáfolta a történteket. Közölték, hogy a gyerek nem egy idegennel maradt a megállóban, hanem egy fiatalabb hölggyel, aki már felszállás előtt is vele volt, tehát az anyával és gyermekével együtt utazott. Indulás után az anya nem ment oda a sofőrhöz, nem jelezte a problémát, hanem megállt az első és második ajtó közötti részen. A többi utas sem panaszkodott. A BKV szerint a babakocsi sem rongálódott meg, mivel azt az alacsonypadlós trolikon lévő élvédelmi automatika nem is engedné.

A Miskolci Törvényszék végül a BKV-nak adott igazat. A törvényszék szerint a nő valótlan tényeket állított, illetve részben valós tényeket hamis színben tüntetett fel. 500 ezer forint plusz kamatos sérelemdíjat kell kifizetnie a BKV-nak, illetve egy országos médiumban kell kifejeznie sajnálkozását az ítélet szerint.