hirdetés

Tombol a pánik Iránban a koronavírus miatt. Tüntetők felgyújtottak egy kórházat a vírustól való félelmükben. Áldozatokról nem jött még hír. 

Felgyújtottak a dühös tüntetők egy klinikát Irán egyik kikötővárosában, Bandar Abbasban, miután olyan pletykák terjedtek el a városban, hogy a létesítménybe koronavírussal fertőzött betegeket szállítottak – írja az Al Arabiya tévécsatorna .

A csatorna arról számolt be, hogy a kórházat valóban felkészítették a fertőzött betegek fogadására, ahogy az országban sok más létesítményt is, azonban a betegek még nem érkeztek meg a gyújtogatás pillanatában, ugyanis a koronavírus-fertőzés epicentrumának számító Qom városától Bundar Abbas több mint ezer kilométerre van.

A pletykák elterjedése után spontán tüntetés szerveződött a klinikánál, ahol elszabadultak az indulatok, majd a tömeg felgyújtotta az épületet.

A legfrissebb információk szerint helyszínre érkező tűzoltók és rendőrök gyorsan feloszlatták a tömeget és eloltották az épületet, sérülésről pedig egyelőre nem érkezett hír.