hirdetés

A kinti munkákhoz elengedhetetlen a megfelelő védőfelszerelés és ruházat. Ha nem jól választjuk meg ezeket, akkor sok problémánk lesz a munkavégzés során. Nem szabad elfelejteni, hogy nem csak a megfelelő védelem, de a kényelem és a komfortérzet is ugyanúgy fontos! Nézzük meg, hogy mire, és miért van szükségünk!

 

Fontos a megfelelő védőfelszerelés

Amikor valamilyen munkához hozzákezdünk, először gondoskodunk a megfelelő felszerelésről, igaz? Ezzel egyidőben a saját testünk épségére is gondolnunk kell, nem hanyagolhatjuk el ezt a területet sem! Szerezz be kiváló védőfelszereléseket a HQBOLT.HU-ról!

Annak függvényében, hogy milyen tevékenységet végzünk, különböző típusú felszerelésre lehet szükségünk. Ezek kifejezetten a használt munkaeszközökkel szemben vagy a végzett tevékenységnek megfelelően nyújtanak segítséget. Ilyenek például a vágásálló kesztyűk és ruhák. De ide sorolhatjuk a sisakokat, hallásvédőket és a bakancsokat is.

Ezekkel biztonságban lehetünk a folyamatos magas hanghatások ellen, a lehulló törmelék vagy faágak ellen. Vagy megelőzhetik például a szögbe való belelépést is.

A ruházatnak is megfelelőnek kell lennie

Nem elég, ha a fizikai behatások elleni védelmet biztosítjuk magunknak, ennél sokkal többet is tehetünk, illetve tennünk is kell. Nagyon fontos ugyanis, hogy milyen ruházatban végezzük a munkát. Alapvetően határozza meg az egész napi teljesítményünket, és hosszú távon is nagy hatással lesz a munkabíró képességünkre.

Gondoljunk csak bele, hogy egy rosszul megválasztott öltözék mennyi nehézséget okozhat! Ha nem kényelmes, sőt, ha szűk, de akár akkor is, ha túl bő, akadályozni fog minket a munkánk elvégzésében. Nem mindegy tehát, hogy milyen típusú, szabású és méretű ruházattal vágunk neki a munkának.

A saját egészségünket is kockáztathatjuk a nem megfelelő felszerelés magunkra öltésével. Ha például egy nem vízálló felsőrészt húzunk magunkra, és esik az eső, könnyen átázhatunk. Ez pedig akár meghűléshez is vezethet, ami ha komolyabbá válik, sok időre kieshetünk a munkából. Ez senkinek sem jó, az biztos!

Fontos a megfelelő összhang

Ahhoz, hogy hatékony munkát tudjunk végezni, összhangban kell lennie a védőfelszereléseknek és a ruházatnak is. Az adott munkafolyamathoz specifikusan szükséges kiegészítők mellé a kényelmes, melegen tartó és jól szellőző ruházat is fontos.

Az olyan praktikus kiegészítők, mint a zsebek mindig jól jönnek. Ahogy a komoly fizikai munka végzése során a szellőzőnyílások is a kabátunkon. De egy elszabadult láncfűrész esetén mindkettő kevés. Mind másban jó, és épp ez az, amiért együtt kell gondolkozzunk rajtuk.

Gondosan tervezd meg a védőfelszerelésed és a ruházatod is a kinti munkákhoz! Így nem érhetnek meglepetések, mert mindenre fel leszel készülve.