hirdetés

Dúlnak az indulatok Besenyőtelken. A roma focisták nem használhatják ugyanis a község focipályáját így nem tudnak a megye III.osztályban indulni. A polgármester szerint egy településnek egy csapat bőven elég. Még jó, hogy Madridban nem így gondolkodik a polgármester.

 

Nem engedi az önkormányzat, hogy a község focipályáján játsszák a meccseiket, így nem indulhat a bajnokságban a besenyőteleki romákból álló Dankó SC, állítja a klub elnöke, Lovas Sándor.

A Dankósok a megyei III. osztályban szeretne játszani, ám csakis a község focipályája alkalmas a bajnoki meccsek lebonyolítására, ezért kértek engedélyt, hogy ott rendezhessék meg a bajnoki a meccseiket. Az önkormányzat ezt a kérést elutasította, megtagadta. Lovas szerint azért, mert cigányok, legalábbis ilyen pletykákat hallott.

A település polgármestere, Bozsik Csaba szerint szó sincs rasszizmusról. Egyszerűen arról van szó, hogy a község vezére szerint két csapat sok egy településen.

„Sok település megmutatta, hogyha két csapat működik, az mindig csak problémát okoz” – mondta Bozsik Csaba , polgármester.

 

( Predrag M.)