hirdetés

Erdőben kellett sétálniuk a NApfény InterCity utasainak. A Szegedről 14:43-kor a főváros felé elindult Napfény InterCity utasai egy Cegléd melletti erdőben túráztak bőröndökkel, csomagokkal, mert leszakadt a felsővezetők. Nos 33 fokban biztos jó lehetett ez az erdei kaland.

.
A Mávinform szombaton 17 óra előtt néhány perccel közölte, hogy Cegléd és Ceglédbercel-Cserő között leszakadt a felsővezeték az egyik vágány felett. A másik vágányon alapvetően folyhatott volna továbbra is a közlekedés, késésekkel persze, csakhogy az éppen karbantartás miatt le van zárva, ezért teljesen használhatatlan most ez a szakasz. A MÁV pótlóbuszokat rendelt, és már ekkor előre jelezték, hogy a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Záhony és a Budapest–Cegléd–Szeged vonalon kimaradó vagy rövidebb útvonalon közlekedő járatokra, és jelentősen, 60–120 perccel hosszabb eljutási időkre lehet számítani.

Az utasok szerint a baleset után közel másfél órát állt a vonat a semmi közepén, majd a katasztrófavédelem munkatársai segítették le őket.  Az utasok kaptak vizet és a büfékocsiban ingyen osztogattak a behűtött söröket. Nos a nem tervezett erdei kalandnak többen nagyobb csomagokkal, akár biciklivel, mások papucsban keltek útra a pótlóbuszok felé egy erdőn keresztül, a hatóságok irányítása mellett.

A felsővezeték 150 méteren szakadt le, így a MÁV szerint hosszabb ideig is eltarthat a helyreállítás – hogy meddig, azt egyelőre nem közölték, de az érintett vonatok utasainak ivóvizet biztosítanak. A helyreállításig a Budapest és Záhony, illetve a Budapest és Szeged közötti vonatok helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők.

A vasúttársaság a Szolnokig vagy Szolnokról utazóknak javasolja, hogy az Újszász felé közlekedő vonatokat vegyék igénybe. A korlátozás végéig a ceglédi vonalra váltott menetjegyek és bérletek a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon is érvényesek.

( Fotó: szegeder.hu)