hirdetés

Napjainkban a porcelán köröm a reneszánszát éli. Ugyanis talán az egyik legrégebb óta alkalmazott alapanyag a műkörömépítés területén, a zselé megjelenésével kicsit csökkent a népszerűsége. De már ismét egyre több műkörmös dolgozik ezzel az anyaggal.

 

Természetesen, ha a vendég másként kívánja, akkor egy porcelánt preferáló műkörmös is más anyaggal fog dolgozni. De sok érv szól a porcelán köröm mellett, amelyekkel lehet, hogy laikusként nem is vagyunk tisztában.

 

A porcelán műköröm előnyei

 

A porcelán műköröm egyik előnye, hogy könnyen oldható, ami hasznos lehet abban az esetben, ha a felrakást követően rövid időn belül le kell szedni azt, valamint, hogy az eltávolítása nagyon kevés reszelést igényel. Ez különösen fontos lehet azok számára, akiknek a körömlemeze elég vékony.

 

Megkötésének nem feltétele a LED vagy UV lámpa, így az elkészítése is rövidebb időt vesz igénybe. Felülete fényessé varázsolható, hiszen polírozható anyagról van szó. Ebből pedig egyenesen következik egy újabb előny, miszerint más anyagokkal érintkezve nem fordulhat elő az, hogy esetleg besárgul.

 

Porcelán köröm építése

 

Porcelán porral való körömépítéshez két összetevőre van szükség: a porcelán porra és a liquidre. Az építés természetes szőrű ecsetet igényel, ugyanis a műszőr képtelen arra, hogy felszívja a liquidet. Még a porcelán köröm építése előtt mindenképpen fontos az ecset beavatása, vagyis a ragasztó eltávolítása a szálak közül.

 

A porcelán köröm építésénél az egyik legfontosabb, hogy ismerjük és megfelelően alkalmazzuk a por és a liquid mennyiségét, ugyanis a túl lágy és túl száraz eleggyel is képtelenség dolgozni. A túlzottan nedves gombóc ugyanis nem tud olyan könnyen megkötni, míg a szárazat nem lehet szépen eldolgozni, és a felülete is nagyon szemcsés maradhat.

 

A porcelán műkörömépítés minden csínját-bínját és titkát megtanulhatod a StudioFlash porcelános továbbképzésein, remek oktatók várják a lelkes érdeklődőket.

 

Porcelán porok

 

A StudioFlashnél nem csak a műkörömépítés technikáját lehet elsajátítani, hanem rendkívül jó minőségű porcelán porok is vásárolhatóak. Így például a finom szemcséjű körömágyhosszabbító porcelán port, amelynek tapadása erős, formázhatósága egyszerű, míg hatása természetes. De emellett kapható még színtelen, fehér, valamint áttetsző világos rózsaszín porcelán por is. Ez utóbbi például remekül alkalmazható alapanyag természetes hatású, francia körmök elkészítéséhez.

 

A porcelán körmök felhasználása rendkívül sokoldalú, mert a körömépítés mellett díszítésre is kiváló. Akár 3D kreációk is varázsolhatóak a porcelán porral, így mindenképpen érdemes megtanulni a porcelán körömépítés technikáját