hirdetés

Emu zavarta meg Csepel közlekedését. A szárnyas a II. Rákóczi Ferenc úton és környékén hatalmas riadalmat keltett sokakban pedig csak kiruccant egy kertes házból és világot akart látni.

 

Csepelen egy szökött és szabadságra vágyó emu okozott zűrzavart. Az állat először csak a járdán rohangált, majd többször – túljárva az őt üldözők eszén – átrohant a forgalmas, négysávos úton, végül a Duna felé vette az irányt. Egy idő után rendőrök is csatlakoztak az üldözőkhöz. Végül győzött a túlerő, hosszas küzdelem után, ami majd egy órát tartott, befogták a menekülő állatot.

Úgy tudjuk végül egy a helyszínre érkező , riasztott állatbefogó kapta el az emut.

Az emu általában másfél méter magas, a súlya 30-60 kilogramm között mozog. Alapvetően nem ellenséges az emberrel, de ha sarokba szorítva érzi magát, nagyot tud rúgni és csípni is – mondta Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2020. július 22-én 11 óra 8 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest XXI. kerületében, a II. Rákóczi Ferenc úton egy emu szaladgál. A madarat végül az állatmentők és egy helyszínen lévő férfi közösen fogta be, majd ezt követően az emut az állatmentők elszállították – tudatta közleményében a rendőrség.