hirdetés

Illegális menekült volt a Ferenc körúton megtalált halott férfi, akit egyszerűen kidobtak az embercsempészek egy furgonból pénteken a Ferenc körúton. A rendőrség korábban azt közölte, hogy segítségnyújtás elmulasztása miatt nyomoz az ügyben .

 

Péntek este találtak egy utcán heverő, életjeleket nem mutató férfit a IX. kerületi Ferenc körúton.  A mentőszolgálat munkatársai megpróbálták újraéleszteni a férfit, de már csak a halál beálltát tudták csak megállapítani. A rendőrség segítségnyújtás elmulasztási miatt kezdett nyomozni de a szálak egy embercsempész bandához vezettek. A halott férfit pedig egyszerűen kidobták egy furgonból.

A történteknek több szemtanúja is volt, köztük egy kisgyerekes anyuka, aki egy közeli üzletben döbbenten beszélt arról, hogy mit látott. Mások szerint többen is kiugrottak a furgonból, egyiküket a mentők látták el a helyszínen.

Köztudott, hogy a környékről sok embercsempész banda szokott elindulni Nyugat Európába, ez a környék egy gyűjtőpont sok más budapesti helyszín közül. Így a nyomozók hamarosan be azonosítják az embercsempész banda tagjait is a rengeteg arcfelismerő kamerának köszönhetően és a banda tagjai hamarosan hűvősre kerülhetnek. Azonban itt már nemcsak segítségnyújtás elmulasztása miatt kell majd felelniük az embercsempéseknek.

A migránsok szöktetésében ténykedő bandák fejenként általában 5-10 ezer eurot szoktak kérni a jobb élet reményében a menekültektől. Sok esetben ezen szerencsétlen migránsokat átverik, vagy embertelen körülmények közt szállítják. S arra is van bőven példa, hogy a bajba jutott menekülteke sorsára hagyják a bűnszervezet tagjai.

 

( Németh Attila)