hirdetés

Az Eger hazai környezetben 6-5-re legyőzte a címvédő Jug Dubrovnikot a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek szerdai zárófordulójában. A két csapat továbbjutása már korábban biztos volt, így a Bitskey Uszodában “csak” a második hely volt a tét.

eger pólóA magyar együttes végül kiváló védekezésének, illetve a három gólt szerző Erdélyi Balázsnak köszönhetően nyert, és megszerezte a második helyet, ami azt jelenti, hogy a Duna Arénában a hatos döntőben az olasz Bresciával játszik majd az elődöntőbe jutásért.

Az utolsó hazai gólt Hárai Balázs csavarta a kapuba centerből, ezzel vezetett 6-3-ra az Eger. Később kiderült, kellett nagyon ez a gól, mert az Eger már csak rutinosan ölte az időt (másfél perc volt vissza még), a horvátok viszont mindkét akciójukból betaláltak.

Hárai később  úgy nyilatkozott, egyszerűen csak nyerni akartak, és nem számolgattak, kivel találkozhatnak majd a Final Six első meccsén.

A Szolnok rendezőként biztos tagja volt a Final Sixnek, azonban csoportelsőségével kiharcolta, hogy csak az elődöntőben kell majd először vízbe ugrania. Rajta kívül ebből a hatosból két csapat vált a Final Six tagjává, míg a B-ből a legjobb három lehet ott a hatcsapatos fináléban, amelynek május 25. és 27. között budapesti Duna Aréna ad otthont.