hirdetés

Brutális erőszak a rendőrségen. Évek óta nem volt ilyen eset. Érthető, hogy azonnali hatállyal felfüggesztették a szolgálati jogviszonyát annak a három rendőrnek, aki az egyik budapesti rendőrkapitányságon súlyosan bántalmazhatott egy férfit június 3-án – írja a police.hu.

 

A gyanúsított férfit garázdaság gyanújával állították elő, és közben verhették meg úgy, hogy életveszélyes sérüléseket szenvedett. Szerencsére ilyen esetre az elmúlt 20 évben a fővárosban nem volt példa. Vidéken sajnos volt hasonló eset.

Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya elfogadhatatlannak tartja a történteket, és határozottan elítéli a jogellenes erőszak minden formáját, főleg, ha azt hivatalos eljárásban követik el. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan, hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és más bűncselekmény miatt rendelt el nyomozást az ügyben, a Budapesti Rendőr-főkapitányság pedig mindenben segítséget nyújt az ügyészségnek.

A Fővárosi Törvényszék közleményében azt írta, katonai tanácsa egy hónapra elrendelte annak a három rendőrnek a letartóztatását, akiket hivatalos eljárásban, csoportosan elkövetett bántalmazás bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsítanak.

A közlemény szerint a gyanúsítottak cselekménye bizonyítottság esetén hivatalos eljárásban, csoportosan elkövetett bántalmazás, illetve társtettesként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntette lehet, és akár 12 évig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

( Tál )