hirdetés

Állítólag egy végstádiumban lévő, daganatos beteget, egy hajléktalan nőt küldtek egy budapesti kórházból a hajléktalanszállóra – közölte Kassai Dániel XVIII. kerületi önkormányzati képviselő.

 

Az sajnos a bejegyzésből nem derül ki, melyik kórházból küldték el a halálos beteget.

Kassai felvette a kapcsolatot a hajléktalanellátó intézménnyel. Azt a tájékoztatást kapta, hogy a szállón nem tudják kezelni a beteget, a kórház ennek ellenére utasította el a bent tartását. Az intézkedés Kásler Miklós miniszter ágykiürítési utasítását követően történt.

A hajléktalanellátó most egy hospice-házat próbál találni, ahol legalább a beteg fájdalmait csillapítanák.
Kassai összesen 130 hajléktalanellátó intézménynek írt és kért adatokat a járvány kezeléséről. Mint írja, ezek még az idősotthonoknál is nehezebb helyzetben vannak, kevés védőeszköz áll rendelkezésre, és az elkülönítés sem megoldott.

Az intézményvezetők megerősítették, hogy a kórházak anélkül küldik vissza a betegeket, hogy koronavírus-tesztet végeznének rajtuk.

Kassai szerint ezekért az esetekért a kormány felelős, ezért indokolt a dudálós tüntetések folytatása a Clark Ádám téren, Orbán Viktor így Várban lévő irodájában biztos meghallja a tüntetőket.