hirdetés

M.Ricsikét a Dózsa György úti ámokfutó luxus Mercist garázdaság vétsége miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Törvényszék. A Berki Krisztián által is körbehízelgett és alkalmi barátja ugyanis egy külföldi nővel keveredett összetűzésbe egy bevásárlóközpont parkolójában, majd megrúgta és megütötte a hölgy segítségére siető férfit is hátulról. Bátor ez a M.Ricsike.

m.ricsiGarázdaság vétsége miatt még novemberben jogerősen öt hónap fogházbüntetésre ítélte a Dózsa György úti halálos autóbaleset egyik érintettjét, M. Richárdot a Fővárosi Törvényszék, amely a szabadságvesztés végrehajtását két évi próbaidőre felfüggesztette. Mindez pedig nem jó hír Ricsikének, mert ezen bűnügy hatálya alatt száguldozott a luxus verdával és lett részese egy két halálos áldozatot követelő balesetnek, bevont jogsival. Nos halmozottan hátrányos helyzetbe került M.Ricsike, akinek ugyan hízeleg Berki Krisztián celebke, meg ingyen ételosztással próbálja jobb színben feltüntetni alkalmi pénzes barátját.

A törvényszék egy kisebb pontosítást leszámítva a Pesti Központi Kerületi Bíróság áprilisban meghozott döntését hagyta helyben. Az ítélet indokolása szerint M. Richárd a WestEnd bevásárlóközpont parkolójában egy parkolóhely miatt keveredett vitába és ordibált egy külföldi nővel. Egy férfi ekkor odalépett hozzájuk és megkérdezte a nehézfiút, hogy szüksége van-e tolmácsra, illetve kérte, hogy hagyja abba az ordítozást – áll az indokolásba, amely szerint M. Richárd válaszul visszakérdezett, hogy akar-e egy pofont, majd amikor a férfi hátat fordított neki, megrúgta a jobb vádliját és megütötte a tarkóját is. Az eljáró bíró kiemelte, M. Richárd kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. A bíróság a tényállást a vádlott bűnösségre kiterjedő beismerő vallomására, valamint az egybehangzó tanúvallomások alapján állapította meg.