hirdetés

Meghalt a nagyfügedi gyermektragédia két esztendős túlélője. A mentőhelikopterrel kórházba vitt kisgyermek életéért hiába küzdöttek az orvosok de ennek ellenére sem sikerült megmenteni az életét. A kisgyermek két testvére miközben őt mentették a helyszínen meghalt. 

tűzivíztározóMeghalt az a kétéves kisfiú kedd hajnalban, aki testvéreivel együtt egy tűzivíztározóba esett vasárnap a Heves megyei Nagyfügeden. Hároméves és ötéves bátyja már a helyszínen életét vesztette.

A kétéves kisfiút mentőhelikopter szállította Miskolcra, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházba, ám a gondos orvosi ellátás ellenére meghalt – mondta Tiba Sándor, az intézmény főigazgató-főorvosa az.

A tűzivíztározót egy mezőgazdasági vállalkozó terménytárolójához alakították ki a településen. Azt, hogy a három gyerek hogyan került a medencébe, még nem tudni.

A rendőrség az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

A rendőrség tájékoztatása szerint vasárnap kora délután a három testvér egy Nagyfügeden lévő tüzivíztározóban szenvedett balesetet, a vízből kimentett 2 éves kisfiút mentőhelikopterrel vitték kórházba. Az MTI helyszínről származó információja szerint a tüzivíztározót egy mezőgazdasági vállalkozó terménytárolójához alakították ki a településen.

Tankóné Antal Erika, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta: a tűzoltóknak le kellett szivattyúzniuk a tározó vizét, hogy megtalálják az egyik gyereket. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt nyomoz, ismeretlen tettes ellen. A tragikus balesetről a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság várhatóan hétfőn ismertet részleteket – közölték.