hirdetés

Már biztos sokszor megfigyelhettünk magunkon és családtagjainkon, hogy milyen jó hatással van ránk, ha elmegyünk akárcsak kirándulni néhány órára. Ezt fokozhatjuk azzal, ha elutazunk egy wellnesshétvégére egy-két éjszakára, és aztán tényleg boldognak mondhatjuk magunkat, ha végre összejön a régóta várt családi nyaralás legalább egy hétre.

 

Az első és legfontosabb szempont, amikor és amiért jól fogjuk magunkat érezni és ehhez bizony kell némi önkontroll is, az az, hogy nem visszük magunkkal a nyaralásra a laptopunkat és szó szerint kikapcsolódunk, azaz kikapcsolunk minden egyéb eszközünket. Nem esünk kísértésbe, ha okosóránk azt jelzi, hogy e-mailt kaptunk a főnökünktől és nem írunk, nem hívjuk vissza.

Utazzunk el minél távolabb!

Már a pszichológusok is számos kutatással igazolták a kirándulások, utazgatások jótékony hatásait. Megfigyelhető, hogy minél távolabb megyünk el lakóhelyünktől, illetve még inkább a munkahelyünktől, annál inkább képesek leszünk kikapcsolódni. Ez azért is igaz, mert egyre távolabb egyre másabb környezettel találkozunk, amely az agyunk számára is az újdonság erejével hat.

Nincs túl messze, de már közel sem az az osztrák szálloda, amely család- és egyben kutyabarát is. A Hotel OTP Birkenhof**** családi nyaralásai feltöltik a család bármely tagját, legyen szó akár kisebbekről vagy az idősebb, nagyszülői rétegről. Ausztria a nyugati szomszédunk és valamelyest már egy másfajta atmoszféra, főleg a magas hegyvidéki környezete.

A Birkenhof Hotel híres wellness és spa szolgáltatásairól, magyaros családbarát fogadtatásáról, számtalan beltéri és kültéri programjáról, és mindemellett a gasztronómia iránt érdeklődők igényeit is kielégíti páratlan konyhájával.

Több generáció együttes nyaralása

A családi nyaralások esetén figyelembe kell venni az eltérő érdeklődési köröket, valamint a fizikai és erőnlétbeli különbségeket, ezek adhatnak némi nehézségre okot, de a Hotel OTP Birkenhof**** erről is tud gondoskodni. Amennyiben a nagyszülők nem tudnak vigyázni a gyerkőcökre, előzetes egyeztetés mellett a kedves és képzett animátor csapat biztosítja a gyermekfelügyeletet, így a szülők és a nagyszülők is igénybe tudják venni az általuk kiválasztott kedvenc időtöltésüket, el tudnak kellően lazulni.

A szálloda egyben bababarát is, azaz egy kisgyermekes családnak csak a legszükségesebbeket kell magával vinnie, minden más, úgymint kiságy, etetőszék, fürdetőkád, stb. megtalálhatóak a szállodában, ráadásul még külön gyermekmenüket is kialakítottak a kisebbek számára.

Hosszú távú pozitív hatások

A sok apró örömön túl, amelyet egy külföldi utazás nyújtani tud, megfigyelhető, hogy a családtagoknak kicsit kinyílik a világ, megváltozik a gondolkodásuk. Azok a gyerekek, akik elutaznak egy másik országba, bizonyítottan könnyebben veszik az otthoni akadályokat, nehézségeket, és olyan tapasztalatokkal térnek haza, amelyek segítik a tanulásukat és ez mindörökre be fog épülni az életükbe!