hirdetés

Letartóztattak egy férfit a pénteki gázolásos merénylet ügyében, aki bevallotta tettét. A svéd rendőrök azonban egy másik személyt is kerestek, akit már szintén elfogtak. Az egyelőre nem világos miért gázoltak el ártatlan embereket a terroristák. 

 

stockholm gázolásA férfit Stockholm északi részében fogták el a támadással összefüggésben – írta az Aftonbladet című lap. A hírt a rendőrség még nem erősítette meg. A letartóztatottnál maszkot, ruháján pedig üvegszilánkokat találtak.

A rendőrség nem sokkal ezelött egy másik elkövetőt is elkapott a teherautós merénylettel kapcsolatosan, azonban, hogy mi volt a szerepe a férfinek nem tudni.

A rendőrök most azt vizsgálják ki vezette a halálos teherautót, amely a DNS minták alapján napokon belül meg lesz.

Sajnos a stockholmi teherautós terrortámadás áldozatinak a száma már négyre emelkedett, egy ember ugyanis a kórházban belehalt a sérüléseibe. Még 15 személyt ápolnak, közülük 9-nek súlyos válságos az állapota.

Az eddigi információk szerint a merénylet elkövetője ellopta egy sörfőzde teherautóját, ameddig a sofőr pakolt, majd a járókelők közé hajtott.

Stefan Löfven miniszterelnök szerint “minden jel szerint” terrortámadást követtek el a kisteherautóval. Később ezt azzal a kijelentéssel erősítette meg, hogy Svédországot megtámadták.