hirdetés

Sajnos egyre több a halottja a szöuli hallooween-ünnepségnek, amely pánikba torkollt és az emberek egymást taposták el. Több mint 150 ember halt meg, közel szálra tehető a válságos állapotban lévők száma. A drámai eseményt állítólag az okozta, hogy egy helyi celebrál elterjedt a hír, hogy a közelben van. Magyar áldozata a botrányba torkollt ünnepségnek nincsen.

 

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján nincs magyar állampolgár sem az áldozatok, sem a sérültek között, ahogy segítségkérés sem érkezett a Szöuli Magyar Nagykövetségre – tájékoztatta Paczolay Máté külügyi szóvivő az MTI-t vasárnap.

Paczolay elmondta, az ügyben eljáró konzulok folyamatos kapcsolatban állnak a hatóságokkal, beleértve a kerületi rendőrkapitányságot, az érintett kórházakat és koreai külügyminisztérium illetékes egységét is. „Nagykövetségünk jelenleg is rendkívüli ügyeleti rend keretében üzemel, nyomon követi az eseményeket és konzuljaink készek minden lehetséges segítséget megadni a hozzájuk forduló magyar állampolgároknak.”

Mint ismeretes a legutóbbi információk szerint legalább 153 ember vesztette életét, és további 82 megsérült a szöuli halloween-ünnepségen kialakult tolongásban. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi vezetett a tömegszerencsétlenséghez, a helyi média szerint az emberek akkor indultak meg, amikor elkezdett annak híre terjedni, hogy egy celebritás benézett az egyik közeli bárba.
A Reuters hírügynökség jelentése szerint a halálos áldozatok között 22 külföldi állampolgár van.

A rendelkezésre álló adatok szerint a halottak közül 19 külföldi, többek között Iránból, Üzbegisztánból, Kínából, Norvégiából és Oroszországból. November 5-ig nemzeti gyászt rendeltek el az országban.