hirdetés

Előzetesbe került a fiatal diósdi baltás gyilkos. A férfi haragudott az őt korábban bántalmazó sértettekre, ezért péntek éjjel baltát vett magához, felébresztette áldozatait, majd lecsapott rájuk. A férfi a bíróságon már tagadta tettét és lehet jogos önvédelemre hivatkozik majd ügyvédjével az eljárás további szakaszában.

 

Jogerősen letartóztatta a Budakörnyéki Járásbíróság azt a 18 éves férfit, aki baltával megölte két lakótársát pénteken Diósdon – közölte a Budapest Környéki Törvényszék vasárnap az MTI-vel.

A közlemény szerint a gyanúsított január végén költözött az ingatlanba, két lakótársával gyakran italozott és veszekedett.

A férfi haragudott az őt korábban bántalmazó sértettekre, ezért péntek éjjel baltát vett magához, felébresztette és 4-5 ütéssel megölte lakótársait.

A gyanúsított ezután egy közeli benzinkúton alkoholt és energiaitalt vásárolt, majd az ingatlanba visszatérve a segélyhívó számon bejelentette, hogy halálra verte lakótársait. A kiérkező rendőrök elfogták a férfit – írták.

Hozzátették: a gyanúsított megélhetése bizonytalan, munkahellyel, rendszeres igazolható jövedelemmel, rendezett családi kapcsolatokkal nem rendelkezik.

A férfi, aki ellen súlyos testi sértés miatt folytatnak eljárást, a bíróság előtt nem tett vallomást. A bíróság az indítvánnyal egyetértve elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntést azzal indokolták, hogy a gyanúsított a tettét jogos önvédelemnek tartja, ezért fennáll a veszélye, hogy elszökik, illetve őt érő vélt vagy valós sérelem esetén újra bűncselekményt követ el – olvasható a közleményben.