hirdetés

Dutyiba került az a mogyoródi nő, aki beteg édesanyját brutális módon több mint ötven késszúrással ölte meg. A  Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírójánál esélye nem volt az 55 éves gyanúsítottnak.

Máig felfoghatatlan, hogy egy gyermek miként olthatja ki az apja vagy az anyja életét. Mogyoródon is mindenki döbbenten áll K. Rita ügye elött, aki egy házban élt az ápolásra szoruló 79 éves édesanyjával. Jövedelmét az édesanyja ápolásáért járó díj biztosította, más bevétellel nem rendelkezett. Rendszeresen fogyasztott szeszesitalt, környezete erőszakos emberként ismerte. Pár napja konyhakéssel több mint 50 alkalommal szúrta mellbe az ágyán ülő édesanyját, aki a helyszínen életét vesztette. Bár a gyanúsított késő este értesítette a mentőket és a rendőrséget és beismerő vallomást is tett a kihallgatása során , sok esélye nem volt, hogy szabadon védekezhessen.

Amennyiben a bíróság nem talál enyhítő körülményt a nő tettére,  akkor az anyagyilkos mogyoródi nő akár 10-20 évig terjedő szabadságvesztést, vagy életfogytiglanit is kaphat különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt. A gyanúsítottat letartóztatták, a döntés ellen a ő és védője fellebbezett, így az nem végleges, de végrehajtható.

Szakértőink szerint a sok szúrás feltehetőleg azt mutatja. a gyanúsított dühből, kivetkőzve önmagából követte el tettét, amit negatív érzelmek is táplálhattak.