hirdetés

Kisgyermekeket, kiskamaszokat öltöztetni néha nem könnyű dolog. Ebben a korban a gyerkőcök már rendelkeznek öntudattal, és bizony sokszor felülbírálják a szülői döntést pulóverek tekintetében is.

 

Most bemutatjuk, milyenek a divatos fiú pulcsik, hogy könnyebb legyen kiválasztani a megfelelő téli öltözéket.

A pulóver története

A pulóver egy belebújós, meleg, a törzset és a karokat is védő felsőruházati termék. Az angol pull over, azaz áthúzni szóból ered a neve. Nem oly régen, csak a 20. században kezdték el használni ezt a ruhafélét, ismertségét Katharine Hepburn színésznőnek köszönheti, aki filmjeiben gyakran viselt pulóvert.

A kardigánnal együtt Angliából indult hódító útjára a pulcsi, mely eredetileg csakis kötött lehetett és belebújós. A cipzáros, gombos változatokat, melegítőfelsőket, kapucnis verziókat csak az utóbbi időben illetjük pulóver elnevezéssel.

Legfőbb jellemzője ennek a ruhadarabnak, hogy önmagában nem szokás hordani, mindig veszünk alá trikót, pólót vagy hosszú ujjú felsőt. Anyaga ma már több minden lehet: akril, pamut és polár is.

Pulóver és kardigán: mikor melyiket használjuk?

Mindkét ruhatípus célja, hogy melegítse a felsőtestet, óvjon a hideg ellen. Mégis, más-más okokból vesszük elő őket: alkalmi ruházat esetében inkább a kardigánt választjuk kisfiúk és kislányok esetében is.

Hétköznapokon megfelelő viselet lehet a kötött és a pamut pulóver is, a fiúk nagyon kedvelik. Mindkettő jól melegít, ezért érdemes megtanítani a gyerekeknek, hogy vegyék le, ha fűtött helyiségben tartózkodnak huzamosabb ideig. A kisfiú pulóver is tehető alkalmivá, ha trikót és inget adunk alá.

Azért jó, ha pulóverből és kardigánból is lapul a szekrényben egy-egy divatosabb, ünnepélyesebb darab. A legegyszerűbb beszerezni ezeket egy olyan használt ruha webshop kínálatából, ahol raktáron vannak a termékek, így nem kell rájuk hónapokig várni. A díjnyertes Ruhafalva gyerekruházati webáruházban van erre lehetőség, ráadásul itt még új cipőt is tudunk vásárolni a téli ruházat összeállításához.

A divatos pulcsik ismérve

A használt pulcsik között mindig találunk neves márkájú termékeket, melyek sosem mennek ki a divatból. Olcsóbban és gyorsabban juthatunk hozzájuk, ha így szerezzük be őket: elég pár kattintás, és máris megrendelhetjük a kiválasztott darabot a gyermek méretében.

Dönthetünk szín alapján is: 2022-ben a dinamikus kék lesz a legtrendibb. A kék eleve a fiúk színe, így bármelyik árnyalatát is viselik, jól fog nekik állni.

Farmerhez viselhetnek mintás felsőket, pulcsikat is. Kisebbeknek ajánlott bármely mesehősfigurás változat, de az autós, dinoszauruszos mintásak is nagyon menők.

Mi a helyzet a csíkos és kockás pulóverekkel? Ezek is jól használhatók egyszínű felsővel, inggel kombinálva hétköznapokon és ünnepnapokon is.

A kapucnis pulóverek is örök divatok, legyen szó belebújós vagy cipzáros változatról, s mivel van zsebük is, a kisfiúk szívesen hordják ezeket is.