hirdetés

Kiakadt a mégsem KágéBéla ex-Jobbikos politikus ítéletén Deutsch Tomi. Le is írta a véleményét és sikerült vérig sértenie a Fidesz Ep képviselőjének a független bírói kart, sőt hazaárulásnak minősítette a nem jogerős verdiktet, ami erős volt, picit túlzó is de elítélni embereket csak akkor lehet , ha van rá megdönthetetlen bizonyíték. Az pedig, hogy valaki egy kémmel beszélget az valljuk be nem jelenti azt, hogy az illető is kém. Ráadásul hűlyén is nézne ki, ha egy kémről tudnánk, hogy kém. Ráadásul milyen kém az, aki közismert információkat ad át ?

 

Rendesen kiakadt Deutsch Tamás a Fidesz EP-képviselője a kémvádak alól felmentett, de a költségvetési csalás miatt 1 év 6 hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték ex-Jobbikos politikust Kovács Bélát.

Bár a bíró az ítéletben bizonyítottnak látta, hogy a Jobbik volt EP-képviselőjét az orosz hírszerzés beszervezte, de mivel csak olyan információkat osztott meg Moszkvával, amelyek mindenki számára elérhetőek, ezért a bíróság szerint sem az EU, sem Magyarország érdekeit nem sértette ezzel.
A frappáns írásokat közzé tevő Deutsch Tamás, most is írt, a Fidesz EP-képviselője az ítéletet azzal kommentálta, hogy a “független” magyar bíróság álláspontja szerint a volt Jobbikos KGBélát az orosz titkosszolgálat beszervezte, az orosz titkosszolgálatnak dolgozó ügynöknek kiképezte, és KGBéla rendszeresen és konspiratív körülmények között találkozott a diplomata státuszban Budapesten tartózkodó fedett orosz titkosügynök tartótisztjeivel.
Mindezek alapján a bíróság FELMENTETTE KGBélát a kémkedés vádja alól.
Beszéljünk világosan: az ügyben eljáró elsőfokú bíróság nem jogerős ítélete nettó hazaárulás.
Ennyi -írta Deutsch Tamás.

Nos a hazaárulás picit erős volt szerintünk. Ráadásul egy bíró nem úgy dönt ügyekről, ítéletekről, hogy mit kíván a nép. Az más korban volt és más időben. Itt Európa közepén egy demokratikus országban ez nem megoldható. Ráadásul valakit ártatlanul börtönbe zárni az nem jó, és ebben talán Deutsch Tomi is egyetért, ő tudja, hisz harcolt a diktatúra ellen.

Az OBH elnöke sem volt rest és Sinyei György reagált a politikus mondataira, kellett is. A nyílt levél pedig frappánsra sikerült.

A függetlenség nem jelenti azt, hogy a bírói ítéletek ne lehetnének kritika tárgyai, azonban tisztelt képviselő úr nyilatkozata a véleménynyilvánítás határait meghaladja. A fentiekre tekintettel a bíróság függetlenségét megkérdőjelező és az adott ügyben hozott ítéletet hazaárulóként minősítő megállapítását ezúton visszautasítom. -írta az OBH elnöke.

Az elnök szerint egyébként egyrészt nem jogerős az ítélet, másrészt a magyar bíróságok függetlenek.

(cst )