hirdetés

A Fidesz parlamenti frakciója az ügyészséghez fordul Demeter Márta országgyűlési képviselő ügye miatt. Az ex—MSZP honanya ugyanis kérdéseket tett fel a HM vezetőjének, hogy Orbán Flóra kinek az engedélyével használta a HM nemrég beszerzett Airbus gépét. Demetert politikai haszonszerzés miatt nyomták fel, kár, hogy ilyen nincsen.

 

demeter-mszpA nagyobbik kormánypárt pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a frakció megvizsgálta az LMP-s Demeter Márta ügyét, amelyben „nem nyilvános adatokat tett közzé és hamisított meg politikai haszonszerzés céljával”.

A frakció álláspontja szerint ezért több bűncselekmény gyanúja is felmerülhet.

Demeter Márta egy Benkő Tibor honvédelmi miniszterhez beadott írásbeli kérdésében azt írta, iratbetekintése során kiderült, hogy a honvédség Airbus A319-esén kiképzőrepülés keretében utazott Orbán Flóra, Orbán Viktor miniszterelnök lánya Páfoszról.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ ezzel szemben közölte: a megnevezett lány nem a kormányfő, hanem a Cipruson szolgáló egyik magyar katona gyereke, akit szintén Orbánnak hívnak.

Az, hogy Flóra az a Flóra-e nem tudni ma sem, bár egy repülési naplóból az adott személy életkorának vagy egyéb azonosítójának szerepelnie kellene. A Fidesz feljelentése azért érthetetlen, mert Demeter képviselő asszony kérdezett és nem tényt állított. Így nem igazán érthető mi ebben a bűncselekmény.  Ráadásul olyan, hogy politikai haszonszerzés nem nagyon ismert a BTK-ban, mint büntetőjogi fogalom.