hirdetés

Cserháthaláp a környezetét is védi. Sőt új munkahelyeket is próbál teremteni. Egy magyar találmánynak köszönhetően a fa hulladékot újrahasznosítják, járdát építenek belőle. De bármilyen más hulladékot is el tudnak majd tüntetni.

 

masukoNagy nap lesz június 27.-éne Cserháthalápon. Némi pályázati pénzből ugyanis megszépül a település, és új járdák is épülnek. Ráadásul úgy, hogy a fa hulladékot, amit már semmire sem lehet használni, most  újrahasznosítják és abból lesz a járda. Persze a magyar találmánnyal bármilyen szemetet eltudnak majd tüntetni, ha kell. Lehet ez lesz az új retro vályogtégla.

 

A MASUKO Recycling technológia alkalmas a legkülönbözőbb hulladéktípusok egyszerű újrahasznosítására, ami által szemléletváltást idézhet elő a hulladék-újrahasznosításban és az építőiparban is, valamint új lehetőségeket nyit a közmunka, és a munkaerőpiaci foglalkoztatás területén. A szabadalommal védett technológia lényege, hogy minden szemcsésre aprítható hulladékból beton készíthető, amely felhasználható az építőipar számos területén, pl.: útépítés, betonelemek gyártása, járda vagy épp gátépítés. Tehát a másra nem alkalmas és használható hulladékból is piacképes termék készíthető. – mondta a feltaláló Bus Károly.

A technológia további előnye, hogy a párizsi egyezmény alapján az országok által kötelezően befizetendő környezetvédelmi hozzájárulás mértéke jelentősen csökkenthető, ha az eddig égetéssel, vagy lerakással megsemmisített hulladékot mostantól újrahasznosítjuk.