hirdetés

40 évig a rácsok mögött marad az az ózdi férfi, aki két nevelt gyermekét megölte, majd az élettársát, a gyerekek édesanyját pedig súlyosan megsebesítette. A Miskolci Törvényszék elsőfokú tanácsa csütörtökön életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, a vádlott 40 évig dutyiban marad. Nos ez egy példás büntetésnek tűnik.

 

A borzalmas rémtett és ámokfutás 2018. november 26-án történt a borsodi városban Ózdon. A gyilkos az éjjeli órákban érkezett haza az élettársával és annak két gyermekével közösen használt ózdi lakásba, a nő és a gyerekek már aludtak. A tettes egy méretes konyhakéssel az ágyban fekvő élettársát kétszer mellkason szúrta, majd az egyik gyermekre támadt, őt szintén mellkason szúrta, a karját és a kezeit is megvágta. A megszurkált nő a gyermekeit még próbálta védeni, de a férfi a nőt a késsel a lábszárán is megsebesítette, majd lecsapott a másik gyermekre is, akit szívtájékon szúrt meg. Ő sem élte túl a mészárlást.

A törvényszék a férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztésből leghamarabb 40 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra a gyilkos.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott beismerte a bűncselekményt, súlyosító körülmény volt ugyanakkor a vádlott büntetett előélete és az elkövetés kitartó jellege, valamint az, hogy hozzátartozó kiskorú gyermekek sérelmére követte el.

Érdekes, hogy igazából arra nem adott választ a gyilkossággal vádolt férfi, miért tette ezt a rémtettet. Nem lehet olyan ok, sérelem, fájdalom ami miatt gyerekeket kell megölni.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik, mert nem jogerős. A vádlott pedig aligha számíthat enyhébb ítéletre.

A 40 év pedig nem kevés, egy fél emberi élet és mindezt pár négyzetméteren kell leélnie.

(Turcsányi )