hirdetés

Aki nem tartja be a védelmi előírásokat és veszélyezteti mások egészségét, mert bulizik Los Angelesben az bizony nagyon pórul járhat. Simán kikapcsolják a vízet és az áramot a hatóságok.  

 

Los Angeles polgármestere új szigorításokat jelentett be péntektől: azokban az ingatlanokban, ahol nagyszámú tömeg bulizik, a város saját hatáskörben lekapcsolhatja az áramot és a vizet is. A döntés hátterében a koronavírus-járvány áll, amely miatt továbbra is sok a fertőzött Amerikának ezen a részén.

A jelenlegi járványügyi szabályok értelmében Los Angelesben is tilos nagy létszámú gyűléseket tartani, ugyanis pont az ilyen eseményeken terjed legjobban a vírus, mivel a résztvevők nem viselnek maszkot, és nem tartanak távolságot.

A korlátozások életbe lépése óta egyébként több házibuli miatt kapnak bejelentést a hatóságok. Ennek oka, hogy az éjszakai klubok bezártak, a tömeg pedig a villákba megy kiengedni a gőzt. A polgármester Eric Garcetti azonban úgy véli, az áram és a víz kikapcsolásával kevesebb lesz a szabályszegő.

 

(cst)