hirdetés

Elvonóra kellett vinni egy pitont, amelyet egy rendőrségi akció során találtak egy kábítószerbarlangban Ausztráliában.

piton drog rehabA piton hat hétre került egy új-dél-walesi börtönbe, amelyben elítéltek gondoskodnak a beteg állatokról. Az óriáskígyót a börtön gondozóközpontjában detoxikálták és ápolják.

A piton szervezetébe metamfetamin vagy jég (kristályos metamfetamin) jutott be a bőrén keresztül. Időbe telik, amíg felgyógyul. Ki kell várni, amíg a drog eltűnik a szervezetéből, de pár hónap alatt sikerült megnyugtatnunk, és most már ismét rendesen táplálkozik – mondta a rehabilitációt felügyelő szakember.

A Sydney közelében létrehozott állatgondozó központban a rabok rehabilitációjának részeként működik a program: a résztvevők etetik és gondozzák, enyhébb betegségek estén pedig ápolják is a hüllőket.

A program részvevői úgy érezhetik, hogy felelősek valamiért, és fontos munkát végeznek. Ez segíthet nekik a szabadulásuk utáni beilleszkedésben – magyarázta a program egyik irányítója.

Az elmúlt évben 40 kígyót, 15 gyíkot és öt teknőst gondoztak a rabok. A gyógyult állatokat átadják az állatvédelmi hatóságoknak.