hirdetés

Közleményt adott ki a brit hírszerzés, amiben arról írnak, hogy az orosz csapatok jelentős veszteségeket szenvednek, ami miatt kénytelenek visszatérni Fehéroroszországba, vagy Oroszországba, hogy rendezhessék soraikat.

 

A brit hírszerzés szerint a hátországokba való visszatérés további nehézségeket szül az orosz hadcsapatok amúgy is elég nehézkesen működő logisztikájára, valamint jól illusztrálja, hogy gondjaik vannak az előretolt állásokban harcoló csapatok újraszervezésével.

Az orosz csapatok ennek ellenére valószínűsíthetően továbbra is tömegesen fognak tüzérségi és rakétatámadásokat véghez vinni, hogy ezáltal is kompenzálják és elfedjék a gyalogos/szárazföldi csapatok képességeit.

„Az, hogy Oroszország a Donyecki és Luhanszki offenzívára összpontosít, valószínűleg annak hallgatólagos beismerése, hogy nehezen tud egynél több jelentős támadási irányt fenntartani.” – írja közleményében a brit hírszerzés.

Ai jelentésében a minisztérium azt írta, szinte biztosra veszik, hogy az orosz erőknek nem fog sikerülni körbezárniuk Kijevet, az ukrán fővárost.

 

( Németh Attila )