hirdetés

Módosítottak egy szigorú törvényt egy öngyilkos doki tette miatt. Úgy tűnik, nemhiába vetett véget életének az állatokat a másvilágba küldő doktornő, akit sokan támadtak Tajvanon.

 

öngyilkos állat dokiA doktornőnek egy törvény miatt kellett elaltatnia a gazdátlan állatokat. A lelke nem bírta, magával is végzett. Ám halála úgy tűnik, nem volt hiábavaló. Tajvanon sokak szerint túl szigorú törvény volt érvényben, amely szerint a menhelyeken el kell altatni azokat a kóbor kutyákat, akiket sokáig nem fogadnak örökbe. Egy harmincas évei elején járó állatorvosnő, Chien Chih-cheng viszont nem tudott megbirkózni ezzel a helyzettel. Napról napra több kutyát kellett átküldenie a másvilágra. A nőt emiatt rengeteg támadás érte: az emberek gyönyörű hóhérnak és mészárosnak nevezték.

A nő végül saját magával is végzett tavaly májusban.

Búcsúlevelében azt írta, hogy nagyon reméli, tettével tud hatni az ország kormányára, akik belátják majd, hogy az állatok megöléséről szóló törvény nem megoldás.

Tajvanon idén februárban új törvény lépett hatályba – egyesek szerint azért, mert nemcsak az embereket, hanem a kormányt is megrendítette a fiatal állatorvosnő halála. Az új törvény értelmében tilos elaltatni a menhelyi állatokat, és azoknak, akik megszabadulnának kis kedvenceiktől, 125 dollárnak megfelelő összeget kell fizetniük a menhelynek.