hirdetés

Érthetetlen és megdöbbentő a cserdi polgármester halála. Pár napja egyik ismerősének büszkélkedett Bogdán László jókedvűen és hívta meg az elkészült feldolgozó üzem megnézésre. Majd hirtelen elhunyt, állítólag öngyilkos lett Bogdán László, Cserdi 46 éves polgármestere, országosan is ismert cigány faluvezető épp az új üzem falai között.

 

A rendőrség kérdésünkre azt írta: a haláleset körülményeit a Szigetvári Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja, a részletekről jogszabály engedélyének hiányában nem adhatnak tájékoztatást.

Az eset fura és váratlan is. Főleg annak tudatában, hogy az egyik ismerősének épp a most elkészült feldolgozóüzemről áradozott Bogdán, sőt meg is hívta ezen ismerősét, hogy nézze meg milyen jó lett. Nos a rossz hír azonban ezen látogatást is felborította.

Bogdán László 1974. június 3-án született. 2002-ben független jelöltként lett a zömében romák lakta baranyai falu alpolgármestere, 2006 óta pedig polgármestere. Azóta számos olyan akcióval hívta fel magára és a településre a figyelmet, amelyek a cigányság felemelésére irányultak. Vezetésével mintafalu lett Cserdi: oktatási program indult, ami főként a háztáji gazdálkodáshoz szükséges ismereteket tömörítette, melynek köszönhetően a falu mezőgazdasági termelésbe kezdett, sokat segítve ezzel a rászorulókon.

Bogdán polgármestersége idején a faluban rendkívüli rossz bűnügyi statisztikák után szinte megszűnt a bűnözés.
A cserdi polgármester januárban Raoul Wallenberg-díjat kapott, amiért sokat tett a kisebbségi és többségi társadalom békés együttéléséért.