hirdetés

Átadták az osztrák hatóságok Magyarországnak azt a német férfit, aki kivégezte az M5-ös autópálya csengelei pihenőjénél áldozatát. A gyilkosság hátterében adósság áll.
csengelei gyilkosAz osztrák bíróság döntött arról, hogy átadják Magyarországnak az 52 éves német férfit. Ő volt az, aki december elején rálőtt az M5-ös autópálya csengelei pihenőjénél egy osztrák rendszámú kocsira, a lövöldözésben pedig egy 39 éves férfi meghalt, egy pedig súlyosan megsérült.

Az elkövetőt ma Hegyeshalomnál adták át a magyar hatóságnak. A férfit innen átszállították a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályára – számolt be a rendőrség honlapja.

Az osztrák rendőrség Cobra különleges egysége Bad Ischlben fogta el a férfit a gyilkosság után nem sokkal. Az otthonában tartott házkutatás során pedig megtalálták a támadáshoz használt fegyvert, és az akkor viselt ruhákat is.

A gyilkossággal gyanúsított férfi halálos beteg ezért el is mondta, hogy nem érdekli semmi és azért végzett az áldozatával, mert tartozott neki.