hirdetés

Amikor új lakásba, irodába költözünk, a lakberendezés hálás és izgalmas feladat. Szép színek, érdekes formák, átgondolt funkciók… De mitől lesz a tér igazán otthonos és természetes? Az emlékektől! Mutatunk egy izgalmas, fényképes ötletet, amelyikkel szinte biztos a siker!

Fényképes dekoráció – csak okosan!

A kandallópárkányon sorakozó fényképtartók, az íróasztalra állított közös képek, a hűtőre mágnesezett fotók sok-sok történetet elmondanak. A saját képes dekor viszont akkor látványos igazán, ha a térbe, a helyiség egészébe sikerül őket belesimítani.

A lakberendezésben egyre népszerűbbek a minimalista irányzatok. Egy letisztult, japán stílusú térbe nem mindig könnyű elhelyezi a képkereteket vagy fényképes dísztárgyakat. Szerencsére ma már meg lehet találni az arany középutat. Hagyatkozzunk egy kicsit a modern technikára, és készítsünk a fotóinkból paneles fali dekorációt, vászonképet, falidíszt!

Egyszerűbb, mint elsőre tűnik

Fényképes fali dekorációt, vászonképet akár online is rendelhetünk, a Sooters például lehetővé teszi, hogy otthonról töltsük fel a díszítéshez használt fotókat. A dekort kétféle technikával lehet elkészíteni. Az egyik esetben művészvászonra nyomtatják a képet, majd vakkeretre feszítik azt. A másik technika esetén a fotónk egy vékony ezüst lemezre kerül. A keret hátán akasztó és kitámasztó is van, így a kézhezvétel után már dolgozhatunk is vele.

Mind a kétféle típusú nyomtatással készíthetünk úgynevezett többpaneles fali dekorációt is. Ezt úgy kell elképzelni, mint a kirakóst. A kép egy-egy darabja egy-egy négyszögre kerül. Ezeket úgy helyezhetjük el a falon, hogy egy pici tér marad az elemek között, ezzel olyan hatást érünk el, mintha kinéznénk egy ablakon.

Menjünk biztosra!

Ha meghoztuk a döntést, hogy a saját fényképünkből fali dekort készítünk, már nem nagyon hibázhatunk, hiszen találtunk egy olyan képet, amelyik kedves a szívünknek. Ahhoz, hogy a kép igazán jól működjön, érdemes betartani néhány szabályt:

  • Ha emberek szerepelnek a képen, az arcokat, testrészeket lehetőleg ne válasszuk el egymástól, ezek kerüljenek egy-egy elem közepére.

 

  • A panelek közötti rés elválaszt, de nem takar ki semmit. Ha tehát valami az egyik elem szélére kerül, annak a képe a másik elem szélén folytatódni fog.

 

  • Érdemes jó minőségű fotót választani. Használjuk a fantáziánkat, és ne riadjunk vissza egy kis utómunkától sem.

Milyen helyiségekbe illik?

A fényképes fali dekoráció szinte minden környezetbe illik. Ha ügyesen választunk, tényleg olyan, mint egy ablak, állandó kilátással az emlékeinkre. Ha a paneles megoldást választjuk, a kisebb helyiségekben a fal vonalát is követni tudjuk, így a képek felhasználásának tényleg csak a fantázia szab határt. Sőt! A jól megválasztott dekoráció akár kiváló ajándék is lehet. Lakásavatóra vagy esküvőre például személyes, kedves megoldás.