hirdetés

Fernando Alonso cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy a McLaren gyenge teljesítménye miatt már a szezon vége előtt kiszáll a Forma-1-ből. Bár vannak gondok a Hondával és a fejlesztések sem előre, hanem úgy tűnik hátrébb vitték a csapatot a tavalyi évhez képest.

alonsoAlonso harmadik éve szenved a versenyképtelen McLarennel, emiatt rendszeresen felmerül vele kapcsolatban, hogy ebből nem kérve inkább idő előtt felbontja a szerződését.

Inkább vagyok itt, mint egy bevásárlóközpontban otthon – mondta ezzel kapcsolatban Alonso.

A spanyol reagált Mark Webber korábbi nyilatkozatára is, amelyben az ausztrál Alonso lehetséges távozásáról beszélt.

Ha interjú készül egy expilótával, biztosan van legalább egy kérdés Alonsóról is. Mindenki úgy viselkedik, mintha közel állna hozzám, és azt állítja, hogy depressziós vagyok, pedig szó sincs semmi ilyesmiről. A tőlem telhető legjobb teljesítményt nyújtom, felkészültebb vagyok, mint valaha. A legmagasabb szinten teljesítek.-mondta a spanyol világbajnok.

Alonso ugyanakkor elismerte, hogy a Honda motorja nem lett jobb 2017-re.

Kicsit nehéz volt megérteni, hogyan tehettünk a motorral egy lépést hátrafelé.-mondta a versenyző.

A spanyol szerint ráadásul nem csak a teljesítménnyel van baj.

Több dolog adja a nehézségeinket. A teljesítmény egy dolog, de ott van még a megbízhatóság és a fogyasztás, amelyek együttesen azt okozzák, hogy nem lehet normálisan vezetni az autót. Soha nem kellett még például annyit spórolnunk a benzinnel, mint Ausztráliában.