hirdetés

Befejezte a nyomozást a rendőrség a csantavéri  bérgyilkos D.Csaba ügyében. A férfi a XV..kerületben végzett ki egy vállalkozót de Szerbiában is hidegvérrel lőtt le fényes nappal egy éjszakai életben is jól ismert személyt. De Amszterdamban is lecsapott. A vádhatóság a vádlottra tényleges életfogytig tartó büntetést kért. Azt sajnos nem tudni, hogy a szerbiai kivégzés miért nem lett a vád tárgya, de az is lehet azért nem, mert nem jött jogsegélykérelem ebben az ügyben.

 

A férfi Amszterdamban és Budapesten végzett hidegvérrel áldozataival. A Fővárosi Főügyészség vádat emelt vele szemben és életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványoz.

A vádirat lényege szerint a vádlott, egy 39 éves, szerb és magyar állampolgár férfi 2018 júliusában Amszterdamba utazott, ahol álhajat viselve terepszemlét tartott egy kávézóban, ahova az a horvát férfi járt, akit a vádlott meg akart ölni. A terhelt 2018. július 30-án, a délutáni órákban, leplezett külsővel visszatért a kávézóba és az ott tartózkodó horvát sértettet tarkón lőtte, majd elhagyta a helyszínt.

A vádlott 2018 szeptemberében elhatározta, hogy végez egy magyar kábítószer kereskedővel, akivel találkozót beszélt meg 2018. szeptember 19-én, az esti órákra a XV. kerület, Szentmihályi úti bevásárlóközpont és a Szilas-patak közé. A találkozón a vádlott elterelte a sértett figyelmét azzal, hogy kábítószernek látszó, valójában cukorhelyettesítő anyagot tartalmazó csomagokat adott át megvizsgálásra, majd lőfegyverrel fejbe lőtte áldozatát. A támadó a holttestet a patak medrébe húzta. A férfi a bűncselekmények elkövetését követő, külföldi rejtőzködéséhez hamis okmányokat készítettet és használt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendkívül alapos munkát végző életvédelmi nyomozói széleskörű nemzetközi együttműködés keretében azonosították a terheltet, akit 2019. március 1-jén a cseh rendőrség elfogott. Az elfogás előkészítésében kiemelkedő szerepe volt a EUROJUST-nak és az Europolnak is.

A férfi Magyarországra szállításakor a külföldi társhatóságoktól a Terrorelhárítási Központ vette át és biztosította a szakszerű és biztonságos kísérését.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen előre kitervelten és több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje a férfit életfogytig tartó fegyházbüntetésre, és zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

A vádlott letartóztatásban van.

( Turcsányi )