hirdetés

A zöld csoda
2020-08-18 21:42

Az amerikai szívkutató társaság kutatása szerint a napi egy avokádó elfogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, és és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Ezenkívül hihetetlen pozitív hatással van egészségünkre – írja a Tudásfája.

Nemrég egy 45 személyből álló 21-70 év közötti elhízott nőkön és férfiakon végzett kutatás alapján arra a következtetésre jutottak, hogy az avokádó igen jó hatással van a súly-és koleszterin csökkentésére is. A kutatásban résztvevőket három csoportra osztották.

Az első csoport alacsony zsírtartalmú (24%-os) diétát követett, a második csoport közepes zsírtartalmú (34%-os) diétát követett, a harmadik pedig szintén 34%-os zsírtartalmú, de avokádót is tartalmazó étkezést folytatott. mindhárom csoport esetén csökkent a kísérlet után a koleszterinszint, de az összhatás mégis a harmadik csoportnál volt a legjobb. Akik avokádót is fogyasztottak számos más pozitív egészségügyi hatásról is beszámoltak.

Az első két csoport koleszterinszintje 8 értékkel, míg a harmadik csoporté 13 értékkel csökkent.

A kutatás során a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy az egészségesebb étrend az avokádó fogyasztással kombinálva nagymértékben hozzájárul a szív-és érrendszer egészségéhez, és a koleszterinszintet is csökkenti.

Fogyasszunk avokádót napi rendszerességgel, hiszen nem csak egészséges, hanem nagyon ízletes is. Készíthetünk belőle egészséges kencét, süthetjük, grillezhetjük, de nyersen kockára vágva keverhetjük különböző zöldségsalátákhoz is.